Kympin Lapset HJK:n kutsuvieraina Klubin ja KuPS:n kohtaamisessa 

Kansallisen Liigan Lisää hyvää ympärillemme -hyväntekeväisyyskierroksen seuraava ottelu pelataan Bolt Arenalla 8.8. klo 18.30, kun HJK:n vieraaksi saapuu KuPS. 

HJK Naiset -HJK Helsinki Photo: © Mira Lönnqvist

Subway Kansallisen Liigan otteluissa pelataan kuluvalla kaudella Lisää hyvää ympärillemme -hyväntekeväisyyskierros jokaisella liigapaikkakunnalla. Hyväntekeväisyyskierroksen tavoitteena on nostaa esille organisaatioita ja henkilöitä, jotka omalla panoksellaan edistävät samanarvoisuutta ja yhdenvertaisuutta.  

HJK on valinnut kumppanikseen Kympin Lapset. Kympin Lasten eli HYKSin lapsisyöpäpotilaiden vanhemmat ja ystävät ry:n päämääränä on parantaa Uudessa lastensairaalassa hoidettavien lapsisyöpäpotilaiden hoito-olosuhteita sekä tukea lasten kuntoutusta ja kehitystä. Yhdistys antaa tukea ja tietoa syöpää sairastavien lasten ja nuorten perheille, järjestää yhteisiä tapahtumia ja tilaisuuksia sekä auttaa perheitä sopeutumaan muuttuneeseen elämäntilanteeseen. 

Minna Kauppinen, HJK:n Tulevaisuuden Tähdet -koordinaattori sekä entinen HJK:n pelaaja, tutustui vuonna 2022 Kympin Lasten toimintaan oman lapsen sairastuttua leukemiaan. Kympin Lasten toiminta toi ensimmäisestä sairaalaviikosta alkaen perheelle tukea sekä mahdollisuuden keskustella ja kuunnella toisia samassa tilanteessa olevien kanssa. Lue lisää Minnan tarinasta.  
 
– Kympin Lapsille tapahtumassa mukana olo on hyvin merkityksellistä. Jalkapallo on aina yhdistänyt ihmisiä ja mahdollistanut kohtaamisia tasavertaisina taustoista riippumatta. Voidaankin sanoa, että jalkapallon äärellä matka toisen ihmisen luokse on lyhyt – syötön mittainen. Tällaisten kohtaamisten kautta syntyy säikeitä, jotka vahvistavat ymmärrystä sekä yhteenkuulumista, Kympin Lasten puheenjohtaja Janina Mäntymaa kertoo. 

– Kympin Lapset on yhdistys, joka auttaa perheitä, joissa lapsi tai nuori on sairastunut vakavasti. HJK:n ja Kympin Lasten välille syntyvät säikeet muodostavat verkon, joka parhaimmillaan kannattelee niitä lapsia, nuoria ja perheitä, joilla vakavan sairauden vuoksi ovat joutuneet pois tavallisen arjen ja elämän pelikentältä. Tapahtumassa mukana olo tuo iloa, vaihtelua arjen keskelle, toivoa ja näköaloja sekä luo myös yhteenkuuluvuutta. Pelin seuraaminen tarjoaa alustan vertaistuelle, jossa perheet voivat kohdata saman kokeneita muualla kuin sairaalaympäristössä. 

– Iso kiitos, että olette valinneet Kympin Lapset yhteistyökumppaniksi ja saamme olla osana Lisää hyvää ympärillämme -hyväntekeväisyyskierrosta, Mäntymaa päättää. 

HJK toivottaa kaikki Kympin Lasten jäsenet sydämellisesti tervetulleiksi mukaan juhlistamaan Lisää hyvää ympärillemme -hyväntekeväisyyskierrosta Bolt Arenalla! Infektioriskissä oleville perheille tarjoamme mahdollisuuden osallistua tapahtumaan omassa aitiossa omalla sisäänkäynnillä. Ilmoittaudu mukaan Kympin Lasten sivuilla. 

Kympin Lapset eli HYKSin lapsisyöpäpotilaiden vanhemmat ja ystävät ry:n perustivat vuonna 1982 Helsingin Yliopistollisessa Keskussairaalassa hoidossa olevien lapsisyöpäpotilaiden vanhemmat. Yhdistyksessä on yli 1000 jäsentä, joista noin puolet on omakohtaisesti kokenut lapsensa syöpäsairauden. Jäseniä on kaikkialta Suomesta. Vuodesta 2008 yhdistys on käyttänyt lyhyempää nimeä Kympin Lapset. 

Yhdistyksen päämääränä on parantaa Uudessa lastensairaalassa hoidettavien lapsisyöpäpotilaiden hoito-olosuhteita sekä tukea lasten kuntoutusta ja kehitystä. 

Lue lisää!