Lauantaina HPS:n vieraaksi

HJK pelaa lauantaina Kansallisen Liigan Mestaruussarjan toisen pelinsä, kun vastaan asettuu vieraskentällä HPS.

Essi Sainio - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

ENNAKKOASETELEMAT

HJK sijoittui Kansallisen Liigan runkosarjassa toiseksi, ja tätä sijaa Klubi pitää edelleen hallussaan. 19 pelistään HJK on kerännyt 45 pistettä maalierolla 50–12. Sarjakärjessä on KuPS (50), kolmantena PK-35 Vantaa (39), neljäntenä Åland United (36), viidentenä PK-35 (27) ja kuudentena HPS (21).

Mestaruussarjan avauskierroksella Klubi pelasi 1–1-tasapelin kotikentällään Åland Unitedin kanssa. HJK nouse pelin viimeisellä minuutilla tasoihin Oona Seveniuksen puskumaalilla. Vaikka ero KuPS:aan kasvoi kahdella pistellä, oli tasoitusmaali erittäin tärkeä, sillä kolmantena oleva PK-35 Vantaa pysyi edelleen kuuden pisteen päässä ja neljäntenä oleva Åland United yhdeksän pisteen päässä.

Mestaruussarjassa on jäljellä vielä neljä ottelukierrosta. Seuraava haaste HJK:lla on HPS, joka on sarjataulukossa kuudentena. HPS avasi Mestaruussarjan 0–3-tappiolla KuPS:n vieraana.

Klubi on pelannut liigassa erinomaisen syksyn ja nyt joukkueella on allaan kymmenen peliä putkeen ilman tappiota. Kymmenestä pelistään Klubi on voittanut kahdeksan.

Viime viikonlopun Åland-peli katkaisin Klubin peräti kahdeksan pelin voittoputken. HJK:lla oli pelissä avaimet täyteen pistepottiin, mutta Åland Unitedin tiivis puolustuspeli toimi hyvin ja lopulta tasapeli oli varmasti ansaittu lopputulos molemmille.

HJK:n pelaajatilanne on edelleen varsin hyvä. Varmuudella sivussa lauantaina on pitkäaikaispotilas Katarina Naumanen. Parin muun pelaajan osalta pelikunto ratkeaa vasta pelin alla. Daniela Tolonen on edelleen lainalla HPS:ssa, mutta sääntöjen mukaan hän ei omaa seuraansa vastaan saa pelata lauantaina. Sonja Hillbergin lainapesti NJS:ssa puolestaan päättyi ja Hillberg ja oli jo Åland-pelissä Klubin kokoonpanossa.

HELSINGIN PALLOSEURA

HPS on tämän kauden 19 pelistään kerännyt 21 pistettä. Maaliero peleistä on 24–37. HPS:n paras maalintekijä on ollut Oona Jääskeläinen, jolla on tehtynä seitsemän maalia.

HPS:sta löytyy peräti 10 pelaajaa, jotka ovat pelanneet viime vuosien aikana joko HJK:n liigajoukkueessa tai T18 Akatemiassa. Myös päävalmentaja Mari Savolainen toimi HJK:n akatemiassa pitkään valmentajana ennen siirtymistä Hopsiin.

EDELLISET KOHTAAMISET

Tällä kaudella HJK ja HPS ovat kohdanneet kaksi kertaa. Kevään kotipelinsä HJK voitti maalein 5–1. Maalinteossa onnistuivat Essi Sainio, Leonia Pankratz, Ria Karjalainen, Lilli Halttunen sekä Nea Lehtola. Kesällä Klubi haki Paloheinästä vierasvoiton maalein 2–0 Ria Karjalaisen ja Oona Seveniuksen osumilla.

HPS:lle kausi 2022 on toinen Kansallisessa Liigassa. Kaudella 2021 HJK ja HPS kohtasivat kaksi kertaa. Silloin HPS voitti Bolt Arenalla pelatun pelin 2–0 ja Paloheinässä päädyttiin pistejakoon 1–1.

Näin ollen HJK ja HPS ovat kohdanneet virallisissa peleissä neljä kertaa. Klubilla on kaksi voittoa, HPS:lla yksi ja kerran on päädytty pistejakoon.

PÄÄVALMENTAJA JONNE KUNNAS

– Hyvillä fiiliksillä lähdemme derbyyn. HPS on ollut läpi kauden vaikea vastustaja kotonaan kaikille, joten tasainen ottelu on myös lauantaina luvassa. Pelaamisemme on isossa kuvassa hyvällä mallilla ja ottelukohtaisesti hiukan valintoja viilaamalla olemme valmiit lauantain otteluun. Olemme saaneet treenattua koko viikon hyvin yhdessä ja tässäkin mielessä varmasti valmiit otteluun.

– Tärkeä, että olemme laadukkaita pallon kanssa ja pystymme luomaan maalipaikkoja useilla eri tavoilla. Vastaavasti oma puolustamisemme pitää olla korkealla tasolla, jotta saamme estettyä HPSn vaaralliset etenemiset.

– Tässä on hieno syksy edessä, kun taistelemme mitaleista ja pelaamme Suomen Cupin finaalissa. Nyt ensimmäinen steppi on HPS ja kaikki fokus siihen, että saamme kolme pistettä tästä pelistä.

HPS – HJK
Lauantaina 17.9.2022 klo 16.00
Kansallinen Liiga – HofS Areena, Helsinki

Ottelua voi seurata suorana Ruutu+ -palvelusta.