Maanantaina HJK-ONS Bolt Arenalla

HJK saa maanantaina Bolt Arenalla vieraakseen kello 18.30 alkavaan peliin ONS:n.

Ria Karjalainen - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

ENNAKKOASETELMAT

HJK on sarjataulukossa tällä hetkellä kolmantena. Kymmenestä pelistä on kertynyt 20 pistettä. Edellä sarjataulukossa ovat KuPS ja PK-35 Vantaa. Kymmenessä pelissään HJK on tehnyt 23 maalia ja päästänyt 10. Parhaat maalintekijät ovat olleet Oona Sevenius ja Ria Karjalainen, jotka molemmat ovat osuneet neljästi.

Viime pelissään HJK pelasi vieraskentällä 1–1-tasapelin Åland Unitedin kanssa. Peli oli toisen jakson ensimmäistä 20-minuuttista hyvin Klubin hallussa, josta kertovat myös InStatin tilastot – muun muassa laukaukset (20–11), maaliodottama (1,64–1,21), onnistuneet syötöt (448–285) ja pallonhallinta (59–41) olivat selvästi Klubin hyväksi pelissä.

HJK:n pelaajatilanne mene koko ajan parempaan suuntaan ja maanantain peliin Klubi saanee taas mukaan lisää pelaajia, jotka ovat olleet viime aikoina pois. Hyvän pelaajatilanteen myötä Klubista ovat lainalla tällä hetkellä muualla Ella Kelloniemi (VIFK), Daniela Tolonen (HPS) ja Sonja Hillberg (NJS).

ONS

Nousijajoukkue ONS kerännyt yhdeksästä pelistään neljä pistettä. Sarjataulukossa oululaisjoukkue on sijalla yhdeksän. ONS:n alapuolella on NJS, jolla pisteitä on kaksi. ONS on yhdeksässä pelissään tehnyt neljä maalia ja päästänyt 24. Maalinteossa joukkueesta ovat onnistuneet Sara Sievistö ja Tiia Pohjanen, molemmat kahdesti.

Toistaiseksi ainoan voittona ONS nappasi viime pelistään, kun se kaatoi NJS:n maalein 1–0. Ennen NJS-peliä ONS pelasi maalittoman tasapelin HPS:n kanssa.

EDELLISET KOHTAAMISET

Keväällä HJK ja ONS kohtasivat Oulussa. Silloin HJK voitti pelin maalein 3–0. Ilona Walta, Leonie Pankratz ja Karjalainen onnistuivat maalinteossa.

Liigatasolla Klubi ja ONS ovat kohdanneet yhteensä 18 kertaa. Peleistä Klubi on voittanut 16 ja ONS 2. Maaliero on HJK:n hyväksi 55–10.

PÄÄVALMENTAJA JONNE KUNNAS

– Tuloksen lisäksi odotuksissa on tasainen, ehjä 90-minuuttinen. Tehokkuus maalipaikoissa tulee varmasti jälleen korostumaan. Ylipäätään meidän pallollisen ja pallottoman pelaamisen rakenne tulee olla kunnossa, jotta onnistumme maanantaina.

– ONS on nyt pidemmän pätkän voinut valmistautua tähän otteluun ja emme varmasti pääse helpolla. Tämän treeniviikon perusteella olen erittäin luottavainen, että maanantaina nähdään meiltä hyvä ja laadukas esitys, Jonne Kunnas kiteyttää.