Mimmi Nurmela on puolustuksen moniosaaja

Klubin Tulokkaat tutuksi -juttusarjan kuudennessa osassa tutustutaan Mimmi Nurmelaan. Neljästi Naisten liigaa voittamassa ollut Nurmela on nyt valmis uusiin haasteisiin HJK-paidassa.

Nurmela (s.1996) pelasi edellisellä kaudella PK-35 Vantaan riveissä sarjakauden jokaisen peliminuutin. Monipuolisena puolustuspään pelaajana hän pystyy pelaamaan niin topparina kuin pakkina molemmilla laidoilla.

Jalkapallon pelaamisen Nurmela aloitti 6-vuotiaana Leppävaaran Pallossa yhdessä isoveljensä kanssa. Sieltä tie vei ensin FC Kasiysiin, FC Espooseen ja lopulta 14-vuotiaana Vantaan Jalkapalloseuraan.

– Vantaalle siirtyminen oli minulle merkittävä askel kohti tavoitteellisempaa uraa. VJS:n B-tytöt olivat edellisenä vuonna voittaneet SM-kultaa ja kyseessä oli taitava joukkue. Pelasin muutaman vuoden SM-sarjaa sekä naisten 1. divisionaa ennen siirtymistä PK-35 Vantaan liigajoukkueeseen. Urheilu on aina ollut läsnä perheeni arjessa ja meitä on pienestä pitäen innostettu mukaan liikkumaan sekä nauttimaan urheilusta. Jalkapallossa pidän etenkin pelin luonteesta ja siitä, että se on joukkuelaji. Voitto tuntuu paremmalta, kun sen saa jakaa ystävien kanssa ja häviöistä taas selviää paremmin yhdessä.

Pelikentän positiivisin persoona

Liigadebyyttinsä vuonna 2014 tehnyt Nurmela on pitkästä aikaa uusien seurahaasteiden parissa. Hän on ollut tyytyväinen HJK:n tarjoamaan ammattimaiseen ympäristöön sekä yksilöt huomioivaan harjoitteluun.

– Olen viihtynyt Klubissa ja päässyt hyvin mukaan joukkueen arkeen.
Joukkueen kanssa pelaaminen on ollut kivaa, vaikka itselläni on vielä opittavaa kanssapelaajien ja joukkueen pelitavasta. Alkukaudesta joukkuepeli harvoin on vielä valmista, mutta peli peliltä lähdemme kehittämään sitä kohti parempaa ja sulavampaa yhteispeliä. Odotan innolla, mitä kaikkea kausi uudessa paidassa tuo mukanaan. Haluan kehittyä jalkapalloilijana niin hyväksi kuin potentiaalia riittää ja teen kaikkeni joukkueen yhteisten tavoitteiden eteen.

Pelaamisen lisäksi Nurmela opiskelee Helsingin yliopistossa Valtiotieteellisessä tiedekunnassa kolmatta vuotta. Hän kokee, että opiskelu tuo hyvää vastapainoa pelaamiselle ja antaa tarvittaessa muuta ajateltavaa.

– Olen onnekas, ettei urallani ole sattunut suurempia loukkaantumisia. Henkisesti on ollut välillä vaikeita kausia, mutta koen kasvaneeni sekä pelaajana että ihmisenä paljon viimeisten vuosien aikana. Olen oppinut käsittelemään epäonnistumisia paremmin ja suhtautumaan vastoinkäymisiin sekä muihin haasteisiin uudesta perspektiivistä käsin.

Nurmela debytoi naisten A-maajoukkueessa tammikuussa 2017. Hän on saanut tililleen neljä A-maaottelua ja tavoitteena on tulevaisuudessa nousta takaisin maajoukkuerinkiin.

– Uskon, että maajoukkueeseen takaisin pääsy vaatii pitkäjänteistä ahkeraa työtä kehittymisen eteen. Haluan kehittää etenkin fyysisiä ominaisuuksiani puolustajana vastaamaan kansainvälistä tasoa ja pelin tempoa, pelirohkeuttani sekä omia vahvuuksiani pallollisena pelaajana.