Naiset avasivat kauden voitolla Kokkola F10:stä

HJK:n naisten edustusjoukkue kohtasi lauantaina Kokkola F10:n Naisten Liigan avauskierroksella. Talissa pelattu ottelu tarjosi tasaisen ja viihdyttävän ottelun, joka ei taatusti jättänyt ketään kylmäksi. Joukkueet kohtasivat jo kolmatta kertaa lyhyen ajan sisään ja HJK sai jälleen juhlia voittoa.

Ottelu päättyi Klubin 2-0 – voittoon. Maaleista vastasivat Nora Heroum ja Marianna Tolvanen.

Avausjakso lähti käyntiin erittäin vauhdikkaasti. HJK:n Marianna Tolvanen pääsi lähes yksin läpi jo ensimmäisen kolmenkymmenen sekunnin sisällä. Veto ohjautui kuitenkin ohi.

Molempien joukkueiden maalipaikat menivät melko tasan avausjaksolla, mutta maalit jäivät syntymättä. Tuomarikolmikko ei päässyt ensimmäisestä puoliajasta helpolla, sillä muutama päätös sai erityisesti KF10-luotsi Michael Käldin kiehumaan.

Ottelun avausmaali nähtiin, kun toista jaksoa oli pelattu muutama minuutti. Kati Hakala keskitti pallon vasemmalta. Iida Muinonen pääsi hieman väliin ja pallo löysi Nora Heroumin maalin edestä. Heroum ei erehtynyt, vaan vei Klubin 1-0 – johtoon.

HJK sai heti perään loistavan tilaisuuden lisätä johtoaan. Marianna Tolvanen eteni vasenta laitaa ja keskitti pallon maalille. Anna Vlasoff pääsi ohjaamaan pallon, mutta kierteinen jatko ohjautui niukasti maalin ohi.

Mitä pidemmälle toinen jakso eteni, sitä paremmin HJK sai otetta kamppailusta. Ottelu jatkui edelleenkin tasaisena, mutta HJK pystyi pitämään palloa selvästi paremmin kuin avausjaksolla.

Noin vartti ennen peliajan päättymistä Klubi lisäsi johtoaan. Jo pari kertaa laukaustaan tuloksetta kokeillu Marianna Tolvanen sai vasemmalle laidalle syötön Laura Kivistöltä. Tolvanen kuljetti palloa ja leikkasi keskelle rangaistusalueen eteen. Tällä kertaa kova laukaus lähti maalia kohti ja upposi KF10-vahti Linda Säätelän selän taakse n. 20 metrin etäisyydeltä.

HJK voitti ottelun lopulta 2-0.

HJK – Kokkola F10 2-0 (0-0)

1-0 Nora Heroum 49′
2-0 Marianna Tolvanen 77′

HJK:n kokoonpano:

Vera Varis, Emma Koivisto, Laura Kivistö, Kati Hakala, Veera Vartiainen, Nora Heroum, Tiina Saario, Marta Huhtamies, Ella Rinta-Filppula,  Iida Muinonen, Marianna Tolvanen.

Vaihtopelaajat:

Nea-Stina Liljedahl, Ilona Mikkelä,  Satu Kruus, Anna Vlasoff, Maiju Mutikainen, Jasmin Seppälä, Jaana Lyytikäinen.

Vaihdot:

46′ Anna Vlasoff -> Marta Huhtamies
71′ Satu Kruus -> Iida Muinonen
86′ Maiju Mutikainen -> Nora Heroum