Naiset viettivät maalijuhlia Nice Futiksen kustannuksella

HJK:n naisten edustusjoukkue kohtasi keskiviikkona porilaisjoukkue Nice Futiksen. Klubi palasi kotikentälleen ryminällä, sillä joukkue teki vieraastaan selvää jälkeä luvuin 7-0. HJK teki siis yhdessä ottelussa puolet siitä maalimäärästä, jotka se oli saavuttanut ennen keskiviikon peliä.

HJK:n, ja ottelun avausmaali tuli vartin pelin jälkeen. HJK pääsi hyökkäämään oikeaa laitaa pitkin ja pallo keskitettiin maalille. Pienen flipperin jälkeen Satu Kruus sai jalkansa väliin ja ampui pallon maaliin.

Kotijoukkue maalasi toisen kerran jo parinkymmenen minuutin jälkeen. Klubi pelasi näppärän kuvion porilaispäädyssä, jonka päätteeksi HJK-kapteeni Tiina Saario pelattiin täysin vapaaksi. Saario haki itselleen hyvän vetopaikan rauhassa ja ampui pallon vasemmalla jalallaan maalin oikeaan nurkkaan.

Heti edellisen tilanteen jälkeen Klubi johti jo 3-0. HJK pelasi jälleen taitavan kuvion, jolla vapautettiin Linda Ruutu yksin maalivahtia vastaan. Ruutu katsoi tilanteen rauhassa ja päätti syöttää Marianna Tolvasen tyhjään paikkaan. Tolvanen viimeisteli Klubin kolmannen maalin ilman esteitä.

Ottelun neljäs maali meni jälleen sinivalkoisille. Satu Kruus sai pallon rangaistusalueen tuntumassa ja ajoi määrätietoisesti vetopaikkaan. Veto lähti, mutta maalivahti torjui pallon oikealle. Linda Ruutu oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja viimeisteli maalin.

Avausjakso päättyi 4-0 – lukemiin.

Toisella jaksolla tempo laski Klubin ollessa selvässä johdossa. Maaleitta ei kuitenkaan toisellakaan jaksolla jääty.

HJK osui kulmapotkusta reilun tunnin jälkeen. HJK:n viidennen maalin päällään viimeisteli Tiina Saario. Saario tavoitti pallon rangaistusalueen keskeltä, josta pallo leijaili korkeassa kaaressa ylärimaa hipoen maaliin.

HJK:n valmentaja Jutta Rautiainen vaihtoi Sini Ihamäen kentälle reilu vartti ennen ottelun loppua. Ihamäki kiitti vastuusta ja laitto pallon reppuun heti ensimmäisestä tilanteesta. Marianna Tolvanen oli edennyt oikealla laidalla ohi vastustajan laitapuolustajasta. Matala keskitys löysi Ihamäen maalin edestä ja hyökkääjällä oli helppo työ viimeistellä pallo maaliin.

HJK iski vielä viimeisen kerran aivan ottelun viime hetkellä. Marianna Tolvanen yllätti vierailijoiden maalivahdin nostamalla roikun oikealta laidalta. Pallo leijaili maalivahdin yli takanurkkaan.

HJK:n avauskokoonpano:

Vera Varis, Anna Vlasoff, Kati Hakala, Laura Kivistö, Emma Koivisto, Tiina Saario, Jaana Lyytikäinen, Linda Ruutu, Nora Heroum, Marianna Tolvanen, Satu Kruus.

Vaihtopelaajat:

Paula Romakkaniemi, Maiju Mutikainen, Nea-Stina Liljedahl, Marta Huhtamies, Sini Ihamäki, Ella Rinta-Filppula.

Vaihdot:

57′ Jaana Lyytikäinen -> Nea-Stina Liljedahl
62′ Anna Vlasoff -> Ella Rinta-Filppula
73′ Linda Ruutu -> Sini Ihamäki
75′ Satu Kruus -> Maiju Mutikainen