Naisille tärkeä voitto – Honka kaatui 2-0

Ottelua pääosin hallinnut kotijoukkue iski ottelun molemmat maalit jo ensimmäisen 20 minuutin aikana.

Pirteä alku palkittiin heti kahdeksannella minuutilla, kun HJK:n vasen linkki Maiju Mutikainen pääsi sijoittamaan oikealta puolelta tulleen keskityksen maalin edustalta tarkasti Honka-maalin takanurkkaan. Maali oli Mutikaisen kauden ensimmäinen.

HJK:n meno jatkui vahvana myös maalin jälkeen. Kotijoukkueen topparipari Sanna Malaska ja Laura Kivistö johtivat puolustusta tarkasti, eikä Honka päässyt hyökkäämään ensimmäisen vartin aikana oikeastaan kertaakaan. Kärjessä Satu Kruus ja Marianna Tolvanen pitivät aktiivisella liikkeellään Honka-puolustusta paineessa.

Toista maalia ei tarvinnut odottaa pitkään. Pelikellossa oli 19 minuuttia, kun Marianna Tolvanen iski kotijoukkueen toisen osuman. Tolvanen sai pallon hyökkäysalueen keskellä, asetteli pallon nopeasti ja laukoi 25 metristä kovan laukauksen vasempaan alakulmaan ohi Honka-maalivahti Noora Matikaisen. HJK:n toinen osuma oli Marianna Tolvasen jo kauden kahdestoista.

Vauhdikkaan alun jälkeen tilanne hieman rauhoittui, ja pelin painopiste siirtyi entistä enemmän keskialueelle. Keskikentällä käytiin monta tiukkaa kaksinkamppailua ja kumpikin joukkue pyrki luomaan omia hyökkäyksiään nopeilla ja suoraviivaisilla pystysyötöillä.

Hongan ensimmäinen huippuvaarallinen tilanne ottelussa tuli vasta viisi minuuttia ennen taukoa, kun pallo kävi kaukolaukauksen myötä jo Vera Variksen vartioiman maalin ristitolpassa, muilta osin HJK:n puolustuslinja pysyi hereillä ja otti Hongan pitkät syötöt tarkasti kiinni.

Jos HJK oli huomattavasti pirteämpi ensimmäisen jakson alussa, sai Honka pelin juonesta kiinni toisen jakson alussa. HJK:n parit harhasyötöt avasivat Hongalle kavennusmahdollisuuksia, ensimmäisen paikkasi maalivahti Varis ja toisen puolustavana keskikenttänä uurastanut ja myös pelin parhaana palkittu Tiina Saario.

Vaihdot tunnin pelin jälkeen piristivät kotijoukkueen peliä ja Honka tippui kyydistä. 64. minuutilla Satu Kruusin tilalle vaihdettiin Iida Muinonen ja seitsemän minuuttia myöhemmin avausmaalin tehnyt Maiju Mutikainen vaihtui Sini Vehviläiseen. Sekä Muinonen että Vehviläinen pääsivät peliin nopeasti mukaan ja toivat lisää energiaa hyökkäyksiin.

Loistavat paikat kotijoukkueen kolmanteen maaliin syntyivät noin kymmenen minuuttia ennen pelin loppua. Ensin Marianna Tolvanen laukoi kaukaa Honka-maalin ristitolppaan ja viisi minuuttia myöhemmin Sini Vehviläinen ampui kääntölaukauksella tolppaan. Hongan kavennuskin oli lähellä, mutta maali hylättiin lopulta paitsiona. HJK vaihtoi vielä kolmannen vaihtonsa 80. minuutilla. Nora Heroum tuli pois, tilalle Ella Rinta-Filppula.

2-0 -lukemat pysyivät loppuvihellykseen asti. HJK:lle voitto oli tärkeä askel kohti mestaruustaistelua, Honka menetti huonomman maalieron myötä kärkipaikkansa Åland Unitedille. Naisten Liigan neljän kärki tiivistyi entisestään: 19 kierroksen jälkeen HJK nousi voitolla 43 pisteeseen, tasapisteisiin kolmantena olevan PK-35:n kanssa. Kärjessä Hongalla ja Åland Unitedilla on kummallakin 44 pistettä. HJK jatkaa taistelua ensi viikonloppuna vierasottelulla Åland Unitedia vastaan.

HJK-Honka 2-0 (2-0)