Naisten liiga alkaa lauantaina

HJK:n mestaruuteen kaudella 2005 johdattanut päävalmentaja Maria Virolainen on iloinen, kun kausi alkaa.

– Onhan se aina hieno hetki, kun kausi lähtee käyntiin. Ei minulla kuitenkaan ole mitään erityistä jännitystä näin pari päivää ennen avausottelua. Se voi johtua osittain myös siitä, että kausi alkaa näin aikaisin. Meidän joukkueemme rakennusprojekti on vielä hiukan kesken, mutta keskitymme silti täysillä avauskamppailuun.

Virolaisen mukaan viimeistelyharjoittelu on sujunut hyvin.

– Voitimme sunnuntaina viimeisessä harjoituspelissämme VJS:n 3-0. Siitä pelistä jäi ihan myönteinen fiilis, koska saimme toteutettua haluamamme asiat. Maanantaina pidimme vapaapäivän, tiistaina oli fyysinen harjoitus, eilen oli pari pallotreeniä ja perjantaina on viimeistelyharjoitus.

Ennakkoon on aika yksimielisesti arvioitu, että mestaruudesta taistelevat tänä vuonna PK-35, Åland United ja FC Honka. Myös Maria Virolainen allekirjoittaa tämän arvion Palloliiton nettisivuilla. Virolaisen mukaan HJK:n tavoite on mitalisija.

– En keksi yhtään syytä, miksi pitäisi lähteä tavoittelemaan vähempää. Olen ymmärtänyt, että HJK:n tavoite on ennen aina ollut mestaruus, joten siinä mielessä tämä on erilainen tavoite ja olemme antaneet hieman periksi, Virolainen toteaa SPL:n sivuilla.

Alla joukkueiden kausiennakot Palloliiton nettisivuilta:

PK-35

Åland United

HJK

FC Honka

Kokkola F10

Pallokissat

ONS

TPS

NiceFutis

GBK