Nea Lehtola siirtyy Tanskaan

HJK:n puolustaja Nea Lehtola siirtyy tanskalaisen Brøndby IF:n riveihin.

Nea Lehtola - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Nea Lehtola siirtyi Ilveksestä Klubiin kaudeksi 2019. 23-vuotias pelaaja on ollut joka kausi isossa roolissa Klubissa ja oli myös voittamassa Suomen mestaruutta kaudella 2019. Lehtola debytoi Suomen A-maajoukkueessa maaliskuussa 2020 maaottelussa Kroatiaa vastaan.

– Olen edustanut Klubia 3,5-vuotta ja sen aikana sydämeeni on kasvanut sinivalkoinen sydän. Yhteiset harjoitukset, pelit ja jaetut hetket ovat jättäneet muistoja, joita en ikinä unohda. HJK:sta löysin ympäristön, joka haastoi ja kehitti minua pelaajana. Olen kiitollinen, että valmennus, seura sekä katsojat ovat osoittaneet minulle arvostusta sekä tukea kuluneina vuosina. Vaikean viime vuoden jälkeen seura ja joukkueen toimihenkilöt olivat isossa roolissa kentille palaamisessa, Nea Lehtola toteaa.

HJK:ssa Lehtola pelasi yhteensä 3,5 kauden aikana 64 peliä liigassa ja teki seitsemän maalia. Suomen mestaruuden lisäksi Lehtola voitti HJK:ssa myös Suomen Cupin 2019.

– Kaikki nämä vuodet ovat antaneet minulle elinikäisiä ystäviä sekä opettaneet minulle uutta jalkapalloilijan elämästä, tavoitteistani ja tulevaisuuden haaveista. Nyt yksi tavoitteistani tuli toteen ja pääsen haastamaan itseäni ulkomailla.

Lehtola aloittaa uuden joukkueensa, Brøndbyn riveissä vielä tämän viikon lopussa. Tanskan pääsarja käynnistyy 7.8.

– Tieni tähän pisteeseen ei ole ollut ehkä helpoin, mutta sen eteen on tullut tehtyä töitä ja olen onnellinen, että tämä mahdollistui. Tuntuu haikealta jättää tämä joukkue, mutta uskon, että useiden kanssa tiet vielä kohtaavat. Kiitokset seuralle siirron mahdollistamisesta ja nähdään tulevaisuudessa. Sillä välin kannustetaan yhdessä Klubi mitaleille!

”Hieno askel uralle”

HJK:n päävalmentaja Jonne Kunnas on iloinen Lehtolan puolesta, että hän ottaa urallaan hyvän askeleen eteenpäin.

– Hieno uusi askel Nepsun uralle. Hän on jo pitkään ollut sarjan eliittiä omalla pelipaikallaan, joten siinäkin mielessä ansaittu mahdollisuus. Lisäksi viime kaudet ovat olleet jokseenkin rikkonaisia hänelle ja siksikin olen erittäin iloinen Nepsun puolesta. Toki joukkueelle menetys, mutta seuraavat vastuunkantajat ottavat isompaa roolia, Kunnas sanoo.

Viimeisen neljän vuoden aikana HJK:sta ovat siirtyneet ulkomaille Eveliina Summanen, Anna Auvinen, Anna Koivunen, Jutta Rantala, Katariina Kosola ja nyt viimeisimpänä Nea Lehtola.

– Se on myös yksi meidän tavoitteistamme, että pelaajat kehittyvät HJK:ssa ja pystyvät siirtymään isompiin sarjoihin. Ja kuten Jonne sanoi, nyt seuraavat vastuunkantajat saavat isompaa roolia. Nepsun kohdalla kiinnostusta ulkomailta on ollut jo pidempään ja nyt tämä oli hyvä hetki siirrolle. Nepsu on hyvä esimerkki taas siitä, miten kova työnteko ja heittäytyminen tekemiseen palkitaan, huippuvaiheen päällikkö Joonas Sarelius täydentää.

Lehtolalla oli HJK:n kanssa sopimus kuluvan kauden loppuun asti. HJK saa Lehtolasta näin myös siirtokorvauksen.

Kiitos Nepsu Klubivuosista ja onnea matkaan!