Niukka tappio KuPS:lle

HJK ja KuPS pelasivat lauantaina tasaisen kamppailun Bolt Arenalla, mutta pisteet matkasivat Kuopioon lukemin 1–2.

Jasmin Mansaray - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Vierasjoukkue KuPS aloitti pelin vahvasti ja hallitsi ensimmäistä 15-minuutista ottelusta. 13. minuutin pelin jälkeen Lavdije Begolli murtautui boksiin ja syötti maalin eteen Gentjana Rochille, joka ohjasi pallon läheltä maaliin.

Maalin jälkeen HJK pääsi peliin paremmin mukaan ja tasoitus syntyi 23. minuutin kohdalla. Asialla oli Annika Huhta, joka prässäsi pallon itselleen ja sijoitti varmasti pallon KuPS-maaliin.

1–1-tilanteessa molemmat joukkueet saivat vuoron perään hyviä hallintajaksoja. KuPS:n parhaan maalipaikan sai Begolli, jonka laukauksen Annika Laihanen torjui kuitenkin hyvin. HJK:sta puolestaan Jenna Topra oli lähimpänä, mutta Vera Varis torjui pallon yläkulmasta.

Enempää maaleja ei avausjaksolla nähty ja näin tauolle mentiin tasatilanteessa 1–1.

KuPS aloitti myös toisen jakson erittäin vahvasti ja loi vahvaa painetta Klubin maalille. Tämä tuotti myös tulosta, kun Laihanen torjui Begollin laukauksen upeasti, mutta irtopalloon ehti ensimmäisenä Aino Kröger, joka laukoi läheltä sisään ja vei KuPS:n johtoon.

Maalin jälkeen HJK pääsi jälleen paremmin mukaan ja tunnin pelin jälkeen Essi Sainio ja Leonie Pankrazt olivat lähellä onnistua, mutta laukaukset painuivat hieman ohi maalin.

HJK:n puolustuslinja pelasi erinomaisesti ja se sai pidettyä KuPS:n vaarallisen hyökkäyskolmikon kurissa. Pelin loppua kohden ote siirtyi lähes täysin HJK:lle ja 80 minuutin kohdalla Pankratz karkasi läpiajoon, mutta Varis selvitti torjunnallaan tilanteen.

Pankrazt pääsi pelin lopussa vielä puskemaan hyvästä paikasta. Ja kun Ria Karjalaisen laukauskaan ei tulosta tuottanut, ei HJK tasoituksessa onnistunut.

Näin laadukas Kansallisen Liigan ottelu päättyi KuPS:n voittoon maalein 2–1.

– Enemmän olisi pitänyt tänään pystyä ottamaan. Molempien jaksojen alut olivat meiltä heikkoja ja hukkasimme pallon liian herkästi. Pystyimme tätä parantamaan paljon jaksojen edetessä. Saimme myös riittävät maalipaikat lisäosumiin, mutta ei onnistuttu tänään, päävalmentaja Jonne Kunnas sanoi pelin jälkeen.

– KuPS on laadukas joukkue ja ottelu oli tasokas ja täynnä tunnetta. Näitä pelejä tässä sarjassa on valitettavan vähän. Ylpeä miten pelaajat löivät itsensä täysillä likoon, pisteitä olisi pitänyt pystyä ottamaan mukaan, mutta työnteko jatkuu. KuPS kohdataan vielä useamman kerran tällä kaudella, Kunnas jatkoi.

HJK-KuPS 1–2 (1–1)
13. 0–1 Gentjana Rochi
23. 1–1 Annika Huhta
48. 1–2 Aino Kröger