Nykyisten ja tulevien tähtien kohtaamiset inspiroivat

Tulevaisuuden Tähdet -joukkueet ja sekä HJK:n Kansallisen Liigan joukkue ovat ammentaneet oppeja toisiltaan koko kauden ajan. Kohtaamiset ovat tehneet vaikutuksen sekä juniori- että liigapelaajiin. 

Mimmi Nurmela - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Tulevaisuuden Tähdet -ohjelman vahvistaa jalkapalloyhteisöä ja tarjoaa nuorille pelaajille esikuvia. Ohjelma rohkaisee ja kannustaa, sekä sitouttaa jalkapallolupauksia paikallisiin seuroihin ja jalkapalloon. HJK:n ohjelmassa mukana olevia joukkueita on yli 30, joista 12 on HJK:n omia juniorijoukkueita.  

Ohjelma toimii yhdistävänä alustana nuorille pelaajille ja kokeneille naisjalkapalloilijoille. Juniorifutaajat osallistuvat naisten ottelutapahtumiin kutsuvieraina ja pääsevät ennen otteluita tapaamaan liigajoukkueen pelaajia. Ajoittain nuorilla on myös tilaisuus osallistua naisten harjoituksiin. Vastavuoroisesti liigapelaajat vierailevat nuorten harjoituksissa tarjoten kannustusta ja vinkkejä. 

Kohtaamiset inspiroivat  

Tiistaina 29.8. HJK:n naisten joukkueen harjoituksissa vierailivat Verna, Amanda ja Pinja Itä-Hakkilan Kilpa T10/11-joukkueesta. Harjoitusten aluksi HJK:n päävalmentaja Arttu Heinonen kutsui vieraat kentän laidalle ja esitteli heille päivän harjoitusohjelman. Harjoitusten edetessä keskusteltiin Tulevaisuuden Tähdet -ohjelmasta ja pelattiin jalkapalloaiheista bingopeliä. Harjoitusten päätteeksi vierailijoilla oli mahdollisuus tavata pelaajia, vaihtaa kuulumisia ja pyytää nimikirjoituksia. 

Vierailijat kertoivat, että koko joukkue ilahtuu aina Tulevaisuuden Tähtien vierailuista ja odottaa niitä innolla. Nuorten mielestä on myös hauskaa osallistua naisten pelien kannustamiseen. 

– On hienoa, kun naisten joukkueen pelaajat tulevat tapaamaan meitä, sillä heillä on omat näkökulmansa jalkapalloon. Naiset voivat myös tarjota vinkkejä, joita oma valmentajamme ei ehkä tiedä, kertoo Verna, 12. 

Ohjelma on ollut myös naisten joukkueelle antoisaa, ja vierailujen jälkeen on vallinnut positiivinen tunnelma. 

–  Vierailuiden jälkeen on aina ollut mahtava fiilis, kun huomaa, kuinka innokkaita nuoret ovat ja miten suuri merkitys vierailulla on heille, kertoo HJK:n Laura Hillberg

– Parasta on ehdottomasti ollut yksittäiset kohtaamiset junnupelaajien kanssa, ja se kun huomaa, että he vielä kauan vierailun jälkeenkin muistavat kohtaamisen ja haluavat tulla moikkaamaan kentän laidalla, Hillberg jatkaa. 

Hillbergin lisäksi myös muut naisten joukkueen pelaajat jakavat ajatuksen. 

– On mukava seurata nuorien pelaajien treenejä, joissa nautitaan futiksesta. Nuorien kohtaamisessa parasta on ollut heidän innostuksensa. Lisäksi ilahduttaa, kun juniorijoukkueet saapuvat kannustamaan peleihin, Elisa Ikonen kuvailee. 

– Mieleenpainuvinta on ollut todistaa junioreiden treeneissä pelaamisen iloa ja halua kehittyä. Tärkeää on, että pelaamisesta nauttii, Veera Hellman komppaa. 

Vierailuja ja muita yhteisiä kohtaamisia järjestetään myös loppukauden ajan. 

Tulevaisuuden Tähdet -ohjelma:
• Tarkoituksena luoda tyttöpelaajille yhteisö ja esikuvia
• Lanseerattu vuonna 2022
• Yli 100 osallistunutta juniorijoukkuetta
• Ohjelmaan tervetulleita kaikki tyttöjen juniorijoukkueet
• Liigajoukkueista mukana HJK:n lisäksi FC Honka, Ilves, ONS ja TPS
• Lisätietoja ohjelmasta tästä