Paluu voittokantaan Vantaalla

HJK palasi tiistaina voittojen tielle Kansallisessa Liigassa kaatamalla PK–35 Vantaan maalein 2–1.

HJK lähti peliin hieman haastavista asemista, sillä alla oli kolme peräkkäistä tappiota. Tämä ei kuitenkaan näkynyt kentällä, kun Klubi otti pelin alusta lähtien kontrollin itselleen.

Pelin avausmaalia saatiin odottaa hieman yli puoli tuntia. Essi Sainio prässäsi pallon itselleen, jonka jälkeen PK–puolustus joutui kaatamaan keskikenttäpelaajan rangaistuspotkun arvoisesti. 11–metrisen ampui varmasti verkon perukoille Maaria Roth. Enempää maaleja ei avausjaksolla enää nähty ja näin tauolle mentiin Klubin 1–0–johdossa.

Toisella jaksolla peli pysyi edelleen HJK:n kontrollissa hyvin, vaikkakin PK sai ajoittain pidettyä palloa ajoittain enemmän. Klubin toinen maali syntyi myös rangaistuspotkusta Rothin toimesta, kun peliä oli pelattu 53 minuuttia. Tilanne sai alkunsa hyvästä hyökkäyksestä, jossa Ria Karjalainen vapautti Katariina Kosolan läpiajoon.

Pelin lopussa kotijoukkue sai luotua lähinnä Oona Seveniuksen toimesta pari maalipaikkaa, mutta kavennus syntyi vasta pelin yliajalla, kun Sevenius ampui rangaistuspotkun maaliin.

Näin HJK voitti pelin 2–1 ja palasi voittojen tielle. Sarjataulukossa HJK nousi jaetulle neljännelle sijalle.

– Pelaajille todella iso hatunnosto ottelusta. Lähtökohdat olivat hieman haastavat, mutta tänään kentällä nähtiin joukkue, joka halusi pelin voittaa. Noudatimme hyvin suunnitelmaa ja pelasimme varsin ehjän 90–minuuttisen, päävalmentajana Jonne Kunnas sanoi pelin jälkeen.

Klubin pelit jatkuvat lauantaina, kun Bolt Arenalla saapuu vieraaksi Honka.

– Tiivis pelitahti on käynnissä. Peli kerrallaan mennään eteenpäin ja otetaan tästä matsista hyvät asiat mukaan, Kunnas sanoi.