Perjantai-ilta päättyi tasapeliin

HJK ja PK-35 Vantaa pelasivat perjantai-iltana 1–1-tasapelin Bolt Arenalla.

Katariina Kosola - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Klubi aloitti ottelun hyvin. Pelin toisella minuutilla Vilma Hakalan laukaus Veera Hellmanin keskityksestä painui yläriman kautta yli maalin. Hetkeä myöhemmin Hellman pääsi puskemaan Nea Lehtolan keskityksestä, mutta maalivahti Velma Oikarinen torjui tilanteen. Tämän jälkeen HJK sai vielä nopeassa tahdissa kolme kulmapotkua, mutta tulosta ei syntynyt.

PK-35 Vantaa oli HJK:n vahvan alun jälkeen onnistua maalinteossa, mutta Oona Seveniuksen laukaus osui tolppaan. Heti perään pallo oli HJK:n maalissa, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi. Wilma Forsblom hätyytteli myös HJK-maalia, mutta laukaus 18 metristä osui tolppaan.

Vierasjoukkueen tilanteiden jälkeen HJK otti taas pelin hallinnan itselleen ja loi hyvää painetta vantaalaisten maalille. Puolen tunnin pelin jälkeen Hakala oli lähellä maalintekoa, mutta pusku painui Oikarisen käsiin. Heti perään Ria Karjalainen laukoi kovan laukauksen, mutta pallo osui tolppaan. Irtopalloon heti ensin Lehtola, mutta hänen laukauksensa painui hieman yli maalin.

Jakson lopussa Klubi sai vielä kaksi erinomaista paikkaa. Ensin Karjalainen karkasi Linda Ruudun syötöstä läpiajoon, mutta laukaus painui ohi. Tämän jälkeen Karjalainen vapautti Lehtolan läpiajoon, mutta nyt laukaus karkasi yli maalin.

Ensimmäisellä jaksolla ei siis maaleja nähty, vaikka varsinkin HJK loi useamman hyvän maalipaikan.

Toinen jakso eteni edelleen HJK:n hallinnassa, mutta maalipaikkoja syntyi vähemmän kuin ensimmäisellä 45-minuuttisella. Tunnin pelin jälkeen Katariina Kosola karkasi läpiajoon, mutta Oikarinen selvitti tilanteen.

61. minuutin kohdalla vierasjoukkue siirtyi 1–0-johtoon. Asialla oli Tia-Maria Jaakonsaari, jonka laukaus painui yläriman ja maalivahti Annika Laihasen kautta Klubin maaliin.

HJK haki vimmatusti tasoitusta PK:n johto-osuman jälkeen. 70 minuutin pelin jälkeen Karjalainen ja Hellman pääsivät yrittämään läheltä, mutta ilman tulosta. Klubin hyökätessä myös PK pääsi hätyyttelemään pari kertaa vaarallisesti HJK:n maalia, mutta maalivahti Laihanen torjui tilanteet varmasti.

Klubin tasoitus syntyi lopulta 81. minuutilla. Vaihdosta kentälle tullut Ilona Walta keskitti ja pallosta taisteli hyvin Karjalainen. Lopulta pallo ajautui Kosolalle, jonka nosto painui niukasti maaliviivan yli.

1–1-tilanteessa mentiin vielä vauhdikkaasti päästä päähän, mutta enempää maaleja pelissä ei enää syntynyt. Näin ottelu päättyi lukemiin 1–1.

– Olen tyytyväinen siihen, että palasimme omalle tasollemme tässä pelissä, tai ainakin lähelle omaa hyvää tasoa. Parannettavaa tietenkin vielä jäi, päävalmentaja Jonne Kunnas totesi pelin jälkeen.

– Loimme tänään hyvän määrän laadukkaita maalipaikkoja. Nyt ne pitää vaan kääntää vielä tehoiksi. Oma prässipelaaminen toimi myös suht hyvin ja saimme sillä estettyä PK:n pallollista pelaamista.

Kunnas jakoi joukkueen peli-ilmeestä myös pelaajilleen kiitosta.

– Pelaajat kyllä löivät kaikkensa tänään peliin, mitä irti oli heistä otettavissa, Kunnas sanoi.

Klubin pelit jatkuvat ensi viikon keskiviikkona, kun Bolt Arenalle saapuu vieraaksi PK-35.