Perjantaina vastassa PK-35

HJK jatkaa pelejään Kansallisessa Liigassa perjantaina, kun vieraspelissä Talin jalkapallohallissa vastaan asettuu PK-35.

Tea Heininen - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

ENNAKKOASETELMAT

Ottelu pelataan Talin jalkapallohallissa kello 19.00 perjantai-iltana. Ottelun pelipaikka on muuttunut viimeisten päivien aikana monta kertaa välillä Tali-Pihlajanmäki. Lopulta Pihlajanmäen kenttä ei kuitenkaan ollut pelikuntoinen, joten ottelu pelataan Talin hallissa.

HJK on avannut kauden Kansallisessa Liigassa erinomaisesti. Kolmesta pelistä on kertynyt kolme voittoa ja Klubi porskuttaa jaetulla sarjan ykköspaikalla. Klubi on voittanut alkukauden peleissä Åland Unitedin (4–2), ONS:n (3–0) sekä HPS (5–1). Maaliero kolmen pelin jälkeen on 12–3.

Viime lauantaina pelatussa HPS-pelissä Klubi jatkoi hyviä otteitaan. Maalinteossa onnistuivat Ria Karjalainen, Leonie Pankratz, Essi Sainio, Nea Lehtola sekä Lilli Halttunen. Karjalainen nousi samalla Klubin maalipörssin kärkeen kolmella osumallaan. HPS-pelissä Klubi oli selvästi vastustajaansa edellä. InStatin tilastoissa muun muassa laukaukset (20–6), onnistuneet syötöt (561–248) ja pallonhallina (66–34) olivat selvästi Klubin hyväksi.

HPS-pelissä Tea Heininen (-03) ja HJK T18 Akatemian Halttunen (-05) debytoivat Kansallisessa Liigassa.

HJK:n lisäksi Kansallisessa Liigassa puhtaalla pelillä ovat kolmen pelin jälkeen KuPS ja PK-35 Vantaa.

PK-35

PK-35 on pelannut myös hyvän alkukauden Kansallisessa Liigassa. Kolmesta pelistä sillä on seitsemän pistettä. Avauskierroksella PK-35 voitti Hongan 4–0. Toisella kierroksella PK-35 pelasi 1–1-tasapelin HPS:n kanssa. Viime viikonloppuna PK-35 voitti vieraskentällä Ilveksen 2–1.

Kolmessa pelissään PK-35 on tehnyt seitsemän maalia, joista jokaisen on tehnyt eri pelaaja.

PK-35:n päävalmentajana toimii Rami Rantanen, joka on luotsannut joukkuetta jo useamman kauden ajan. Joukkueen runko on pysynyt pitkään myös samana. Täksi kaudeksi PK-35 hankki Nora Lehdon sekä Krista ja Katja Hakalan. Menetyspuolella olivat avainpelaajista Amanda Rantanen sekä maalivahti Lotta Rosenström.

PK-35:n pelaajista HJK-taustaisia pelaajia ovat Minea Lassas, Neea Hassinen, Ada Lindroth, Johanna Grönlund ja Anita Abu.

Viime kaudella PK-35 jäi Kansallisessa Liigassa alaloppusarjaan ja taisteli sarjapaikastaan pitkään. Lopullinen sijoitus oli kuitenkin kahdeksas ja näin pelit jatkuvat tälläkin kaudella liigassa.

PK-35 perustaa pelinsä tiiviiseen puolustuspelaamiseen. Hyökkäyspelissä varsinkin erikoistilanteet ovat olleet tälläkin kaudella vaarallisia.

EDELLISET KOHTAAMISET

PK-35 on pelannut pääsarjatasolla kaudesta 2020 eteenpäin. Kahden edelliskauden aikana HJK ja PK-35 ovat kohdanneet viisi kertaa. Peleistä HJK on voittanut kolme, PK-35 yhden ja kertaalleen on päädytty tasapeliin.

Viime kaudella pelit päättyivät HJK:n 3–1-voittoon ja PK-35:n 2–1-voittoon.

PÄÄVALMENTAJA JONNE KUNNAS

– Kiva päästä nopeasti jatkamaan pelejä. Olemme saaneet joukkueena nyt pidemmän laadukkaan harjoitusviikon yhdessä maaotteluiden jälkeen. Laadukas toiminta ja työnteko arjessa johtaa siihen, että myös pelaaminen on kehittynyt nousujohteisesti. Uskon, että joukkue on varmasti latautunut ja palaa halusta näyttää parastaan PK-35:n vieraana sekä nappaamaan pisteet Töölöön, Jonne Kunnas taustoittaa.

– Surullista kaikkinensa, että ottelu pelataan hallissa. Olemme jo pitkään harjoitelleet ulkona hyvissä olosuhteissa, mutta vierasottelut olemme joutuneet pelaamaan halleissa. Tilanne toki samanlainen molemmille ja kenttä molemmille joukkueille tuttu, joten turha asiaa enempää surkutella. PK-35 tarjoaa totutusti viime vuosilta tiukan ja kovan haasteen. He ovat aloittaneet sarjan hyvin, joten tiukka sekä tasainen ottelu varmasti perjantaina luvassa.

PK-35 HJK
Perjantaina 22.4.2022 kello 19.00
Kansallinen Liiga – Talin halli