Piste mukaan Tapiolasta

FC Honka ja HJK pelasivat maanantaina maalittoman tasapelin Tapiolan sateisessa illassa. 

Ria Karjalainen

Honka vs HJK 0-0

HJK aloitti pelin vahvasti ja loi hyvää painetta Hongan maalille, mutta Hongan puolustus selvitti tilanteet. Ensimmäinen jakso eteni Klubin lievässä hallinnassa, mutta huippuvaaralliset paikat olivat vähissä. 

Jakson loppua kohden myös Honka pääsi hätyyttelemään pari kertaa HJK-maalia, mutta Klubin puolustuspelaaminen toimi hyvin.  Jakson lopussa Honka sai parhaan paikkansa, mutta Annika Laihanen torjui hienosti Tia Savolaisen laukauksen. 

Ensimmäisen jakson viimeisellä minuutilla Laihanen sai kovan tällin päähänsä, kun Hongan Wilma Spets tuli myöhässä tilanteeseen. Loukkaantunut Laihanen otettiin tauolla vaihtoon ja Spets sai tilanteesta keltaisen kortin. 

Toisen jakson Klubin maalilla pelasi Ella Kelloniemi, joka näin debytoi Kansallisessa Liigassa. Pelin tauolla HJK suoritti myös toisen vaihdon, kun Nea Lehtola tuli kentälle ja vaihtoon siirtyi ensimmäistä kertaa liigapelin avauksessa pelannut Silja Jaatinen.  

Toisella jaksolla peli eteni varsin hyvin HJK:n kontrollissa ja vahva puolustuspelaaminen piti Hongan maalipaikat vähissä. 

HJK loi toisella jaksolla useamman hyvän hyökkäyksen, mutta edelleen huippuvaaralliset paikat jäivät vähiin. Maalintekoa pääsivät yrittämään Sonja HillbergTuuli EnkkiläRia Karjalainen sekä Nea Lehtola. Pelin lopussa Katariina Kosola sai vielä hyvän paikan, kun Ilona Walta taisteli pallon ja Kosola pääsi nostamaan 30 metristä yli vastassa olleen maalivahdin. Nosto painui kuitenkin ohi maalin. 

Näin Tapiolassa päädyttiin maalittomaan tasapeliin ja molempien joukkueiden pistesarakkeeseen lisättiin yksi piste. 

Toisen jakson puolivälissä Tuuli Enkkilä vaihdettiin kentälle ja näin loukkaantumisesta toipunut keskikenttäpelaaja debytoi HJK-paidassa liigakentillä. 

– Aika tasainen peli oli kokonaisuudessaan tänään. Olosuhteet hieman varmaan vaikuttivat, että mitään isoja hienouksia ei nähty, päävalmentaja Jonne Kunnas sanoi pelin jälkeen. 

– Pallollisen pelaamisen rakenteeseen olen suht tyytyväinen. Pääsääntöisesti pystyimme etenemään hyvin ja liikuttamaan palloa. Etenemiset pitää nyt vielä pystyä kääntämään maalipaikoiksi. Puolustuspelaaminen toimi tänään jälleen hyvin ja saimme pidettyä Hongan paikat vähissä. 

Kunnas myös jakoi kiitosta pelaajilleen taisteluasenteesta. 

– Olen tästä iloinen jälleen kerran, että kaikki pelaajat heittäytyivät peliin ja löivät itseänsä täysillä likoon. Tilanne ei ole helppo, kun pelataan tiiviiseen tahtiin ja meillä on paljon poissaoloja. 

– Nuorista pelaajista Sonja Hillberg pelasi hyvän pelin ja on tullut hyvin mukaan loukkaantumisen jälkeen. Myös maalivahti Ella Kelloniemi pelasi debyytissään hyvin vaikeassa paikassa, Kunnas jatkoi. 

HJK:n pelit jatkuvat lauantaina, jolloin Bolt Arenalle saapuu vieraaksi Åland United. 

– Nyt taas pitää huolehtia palautumista niin henkisesti kuin fyysisesti. Lauantain peliin saamme todennäköisesti mukaan taas pelaajia sairastuvalta, Kunnas kertoi. 

HJK:n kokoonpano: 
Annika Laihanen (46.Ella Kelloniemi) 
Mimmi Nurmela 
Maaria Roth 
Ella Burton 
Sonja Hillberg 
Linda Ruutu (64.Tuuli Enkkilä) 
Katariina Kosola 
Silja Jaatinen (46.Nea Lehtola) 
Ria Karjalainen 
Vilma Hakala (78.Daniela Tolonen) 
Ilona Walta