Rautiainen: “Åland on suuri suosikki”

HJK:n naisten joukkue jatkaa Naisten Liigaa lauantaina Talin nurmikentällä. Klubi kohtaa jälleen yhden liigan kärkijoukkueista, kun Åland United saapuu Klubin vieraaksi. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo kello yhdeltä päivällä.
Åland United vieraili Helsingissä sarjakauden avauksessa, kärsien tuolloin 2-1 – tappion kotijoukkueelle. Avausottelun tappion jälkeen ahvenanmaalaiset ovat koonneet rivinsä uudelleen erittäin vakuuttavasti. Joukkue on kulkenut voitosta voittoon, eikä kuntopuntaria rasita kuin yksi tasapeli tällä hetkellä kolmantena olevaa FC Honkaa vastaan. ÅU on tällä hetkellä sarjakakkonen yhden ottelun PK-35:ttä vähemmän pelanneena. 
Klubin alkukauden hyvä vire hyvillä esityksillä säestettynä on saanut pienen lommon matkan varrella. Joukkue on viimeisestä neljästä ottelusta saalistanut vain kolme pistettä ja ero kärkeen on tällä hetkellä seitsemän pistettä. Viime ottelussa joukkue kohtasi PK-35:n, joka oli parempi selvin numeroin. HJK-valmentaja Jutta Rautiaisen mukaan henki joukkueessa on kuitenkin hyvä, vaikka tappioita on tullutkin.
– Tietenkin me ollaan surullisia tappioista ja vihaisia, ettei olla pystytty nousemaan omalle tasollemme, mutta muuten henki on hyvä – periksi ei olla annettu. Tällaista jalkapallo on, aina ei suju kaikki niin kuin haluaa, Rautiainen kertoo.
Rautiainen pitää Åland Unitedia ennakkosuosikkina otteluun joukkueiden viimeisten esitysten perusteella. Valmentaja pitää ÅU:n voittoa PK-35:stä erittäin vahvana merkkinä joukkueen osaamisesta.
– Kaikki pelit on meille vaikeita, mutta jotainhan se kertoo että Åland voitti PK-35:n, joka voitti meidät 6-0. Nyt me yritetään parantaa pala palalta meidän peliä ja saada kurssi käännettyä. Mun mielestä tämä on aivan pääkopasta kiinni ja jotta me saadaan tuloksia, meidän täytyy päästä tietynlaisesta jäykkyydestä eroon, Jutta sanoo.
Valmentaja on kuitenkin tyytyväinen, ettei ryhmä ole antanut periksi. Jutta uskoo, että peli kääntyy taas positiivisen puolelle ennen pitkää, mutta toivoo että se tapahtuisi mahdollisimman pian. 
HJK vs ÅU 11.6 launtai, Talin nurmi. Ottelu alkaa kello 13.00.