Saarelaiset hamuavat pisteitä Klubilta

HJK saa lauantaina vieraakseen Naisten liigan kärkijoukkueisiin kuuluvan Åland Unitedin. Luvassa on taas tiukka vääntö pisteistä.

HJK:n kausi on käynnistynyt tuloksellisesti loistavasti: joukkueella on kasassa neljä voittoa, joka oikeuttaa sarjataulukon piikkipaikkaan. Vaikka kausi on vielä aluillaan ja pelissä löytyy luonnollisesti kehityskohteita, on nuori ja uudistunut Klubi suoriutunut hyvin.

HJK:n avauskokoonpanon runko on ollut alkukaudella suhteellisen vakio. Maalivahti Anna Koivusen lisäksi kolme kenttäpelaajaa on kellottanut täydet peliminuutit kaikissa otteluissa. Kentällä on käynyt kauden aikana yhteensä 18 eri pelaajaa. Klubin paras maalintekijä on Jutta Rantala kuudella osumalla. Anna Auvisella ja Emmaliina Tulkilla on kummallakin kolme osumaa, jonka lisäksi Essi Sainio on heiluttanut maaliverkkoja kahdesti.

Viime kauden pronssijoukkue Åland United on aloittanut sarjakautensa kahdella tasapelillä ja kahdella voitolla. Saarelaisten päävalmentajana toimii edelleen Samuel Fagerholm. Joukkueen runko on pysynyt pitkälti samana, jonka lisäksi A-maajoukkuepelaajat Anna Westerlund, Tiia Peltonen ja Paula Myllyoja sekä Umeåsta siirtynyt Monica Hagström ja amerikkalaiskärki Phonetia Browne ovat liittyneet ryhmään.

Åland United on paperilla yksi sarjan ennakkosuosikeista ja Klubi pääsee nyt testaamaan toden teolla ahvenanmaalaisten puolustuksen kestävyyttä. Joukkue on täynnä kokeneita pelaajia, mutta toisaalta ryhmä pelaa ensimmäistä kauttaan yhdessä, joka on saattanut näkyä pelaamisessa.

HJK on scoutannut Åland Unitedin pelaamista ja ottanut huomioon asioita omaan pelisuunnitelmaansa. Klubin on tärkeää saada alkukaudesta hyvin toiminut hyökkäyspeli rullaamaan, oli vastassa sitten korkea prässi tai matalampi blokki. Joukkueesta löytyy laajalla säteellä tulivoimaa, josta 16 tehtyä maalia kertovat. Puolustuspelissä Klubin täytyy kontrolloida linjan taakse jäävää tilaa sekä pelattava tiiviisti joukkueena. Lauantain ottelu luo myös mielenkiintoiset alkutahdit joukkueiden seuraavalle kohtaamiselle, joka tapahtuu Suomen Cupin finaalissa.

La 27.4. HJK – Åland United klo 14 Telia 5G Arena, liput 10/5€