Saario: “Haluamme nostaa kauden ensimmäisen pokaalin huomenna”

HJK kohtaa sunnuntaina FC Hongan Liigacupin finaalissa Talin jalkapallohallissa. HJK lähtee kisaan hallitsevana mestarina voitettuaan edellisvuoden turnauksessa PK-35 Vantaan rangaistuspotkukilpailuun asti venyneessä ottelussa luvuin 4-2.

Raitapaitojen tie finaaliin kävi voittamalla ensin kivenkovan alkulohkon, jossa joukkue voitti ensin finaalivastustaja FC Hongan 4-1 ja toisessa ottelussa PK-35:n 3-0. Siitä ryhmä jatkoi Kokkolassa pelattuihin välieriin, jotka ryhmä hoiti tyylikkäästi voittamalla KF10:n selvästi numeroin 5-1 ja 4-0.

Espoolainen FC Honka selvitti tiensä sijoittumalla Klubin jälkeen lohkon kakkoseksi ja voittamalla välierävastus Ilveksen ensimmäisessä osaottelussa 3-0. Toinen ottelu joukkueiden välillä päättyi maalittomaan tasapeliin.

HJK-kapteeni Tiina Saario kertoo joukkueen valmistautumisen finaaliin sujuneen erittäin hyvin. Keskikenttäpelaaja uskoo joukkueen olevan valmis ja hyvin asennoitunut tulevaa kamppailua varten.

– Tällä viikolla joukkueella on selvästi alkanut keskittyminen sunnuntain peliä varten. Nämä kärkikamppailut ovat sellaisia, jotka erityisesti sytyttävät. Tässä käydään samalla kamppailua pääkaupunkiseudun herruudesta, joten nämä ovat tosi tärkeitä otteluita meille. Ja kovia myös, Saario kertoo.

– FC Hongalla on tosi kova joukkue kasassa. Heillä on taitavia yksilöitä ja joka osa-alueella on vahvoja pelaajia, Saario kehuu.

Tämän vuoden finaalijoukkueet ovat ainoat joukkueet, jotka ovat kyenneet voittamaan Liigacupin. FC Honka voitti kaksi ensimmäistä Liigacupia, mutta viimeiset vuodet ovat menneet Klubin juhliessa. Joukkueilla on myös eniten finaaliesiintymisiä kisassa.

Aiempien Liigacup-finaalien tulokset:

2007 FC Honka – HJK 0-0 (5-4 rp)
2008 FC Honka – TPS 3-1
2009 HJK – FC United 8-1
2010 HJK – Åland United 3-0
2011 HJK – PK35 0-0 (4-2 rp)

Kauden ensimmäinen kohtaaminen joukkueiden välillä päättyi melko selvästi sinivalkoisten eduksi. Liigacup-finaalissa panokset ovat kuitenkin jo pykälän korkeammat, sillä tulokset jäävät historiaan. FC Hongalla on mahdollisuus nousta tasoihin Liigacup-voitoissa, mutta Saarion mukaan HJK:lla ei ole pienintäkään aikomusta päästää paikalliskilpailijaa rinnalle.

– Kyllä me ilman muuta halutaan pitää se ykköspaikka (Liigacup-voitoissa).  Huomenna haluamme nostaa kauden ensimmäinen pokaalin. Se antaisi hyvät fiilikset pian alkavaan kauteen.

Tiina Saario arvelee, että myös FC Honka on hyvin latautunut sunnuntain finaaliin.

– Hongalta jäi viime pelistä hampaankoloon, tulevat varmaan kovalla ryminällä meitä vastaan. Meidän täytyy olla joka tilanteessa tarkkana, tai muuten Honka rokottaa. Toivon, että mahdollisimman moni ihminen löytää tiensä sunnuntaina Taliin. Varmasti tulee hyvä ottelu ja yleisö pääsee nauttimaan hyvästä naisfutiksesta, HJK-kapteeni sanoo.

HJK – FC Honka 18.3. klo 16.15, Talin jalkapallohalli.