Selvä voitto TPS:sta

Klubilla oli toisella puoliajalla paikkoja vaikka tuplata lukemat, mutta ottelu päättyi 3-1 voittoon.

Ottelu sai turkulaisittain ikävän alun, kun hyökkääjä Gabriela Pelogi loukkaantui 7 . minuutin kohdalla pallon tavoittelutilanteessa Anna Koivusen kanssa. HJK otti tämän jälkeen selkeästi pallonhallinnan itselleen ja TPS valui koko joukkueen voimin omalle kenttäpuoliskolleen.

Ensimmäinen hyvä maalipaikka siunaantui Wilma Sjöholmille. Klubi piti kovaa painetta TPS:n boksin rajalla, mutta Sjöholmin veto suuntautui lopulta ohi maalin. Hetkeä myöhemmin Ella Burton löysi Emmaliina Tulkin boksissa, mutta tämän vihainen laukaus painui hieman yli maalin.

HJK siirtyi johtoon 21. minuutilla Katariina Kosolan debyttimaalilla HJK-paidassa sekä pääsarjatasolla. 19-vuotias laituri tykitti pallon vastustamattomasti vasempaan ylänurkkaan suoraan volleysta, kulmapotkun purkupallosta. Johtoasemaan siirtyneellä Klubilla oli tämän jälkeen useampia hyviä maalipaikkoja ja TPS makasi passiivisena omalla puolellaan. Tilanne kääntyi kuitenkin nopeasti päälaelleen, kun Saija Östlundin kaukolaukaus upposi ohi voimattoman Koivusen.

Selvästi tilanteesta sisuuntunut HJK iski kuitenkin nopeasti takaisin. Essi Sainio niittasi ensin tilanteeksi 2-1 ottelun 37. minuutilla ja vain kolme minuuttia myöhemmin Nea Lehtola keskitti maalille, jossa läpijuoksun tehnyt Tulkki hämäsi TPS-vahti Siiri Välimaata niin, että pallo pomppi lopulta suoraan maaliin.

TPS tuli toiselle puolikkaalle energisesti ja ottelussa oli hetkellisesti tasaisempi, hieman sekava vaihe. Klubi nosti kuitenkin tekemisensä tasoa ja otti pelin takaisin kontrolliin. Niin Lehtola, Sainio, Huhta kuin Kosola pääsivät laukomaan erinäisten syöttökombinaatioiden päätteeksi, mutta enempään maaleja ei enää nähty.

– Ottelu oli odotetunlainen: pystyimme hallitsemaan palloa ja TPS puolusti suurimmaksi osaksi syvällä. Olimme tänään erityisesti ensimmäisellä jaksolla hyviä ja loimme hyvän määrän maalipaikkoja. Kokonaisuudessaan pelaamisessa oli muutamia hetkiä lukuun ottamatta hyvä rytmi ja kaiken kaikkiaan hyvä voitto, päävalmentaja Jonne Kunnas päättää.

HJKTPS 3-1 (3-1)