Sunnuntaina HJK – Åland United

HJK pelaa sunnuntaina ensimmäisen pelinsä Kansallisen Liigan Mestaruussarjassa, kun Bolt Arenalle saapuu vieraaksi Åland United.

Ria Karjalainen - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

ENNAKKOASETELMAT

HJK sijoittui Kansallisen Liigan runkosarjassa toiseksi kerättyään 18 pelistä 44 pistettä. Sarjakärki KuPS keräsi neljä pistettä enemmän. Kolmantena oleva PK-35 Vantaa on Klubista kuuden ja neljäntenä oleva Åland United yhdeksän pisteen päässä. Nelikon lisäksi Mestaruussarjaan pääsivät PK-35 ja HPS.

Mestaruussarjassa runkosarjan pisteet jäävät voimaan ja joukkueet pelaavat kaikki kerran toisiansa vastaan. Näin ollen jokaisella joukkueella on jäljellä vielä viisi peliä.

HJK kohtaa Mestaruussarjassa kotikentällä Åland Unitedin, PK-35 Vantaan ja PK-35:n sekä vieraskentällä HPS:n ja viimeisellä kierroksella KuPS:n.

HJK lähtee sunnuntain peliin hyvistä asetelmista, sillä takana on peräti kahdeksan voiton putki. Näissä kahdeksassa pelissä on päästänyt vain yhden maalin.

Menneellä viikolla HJK:sta on ollut iso edustus eri maajoukkueissa, sillä A-maajoukkue, U23-maajoukkue sekä U19-maajoukkue pelasivat kaikki tahoillaan. Tämä on tietysti vaikuttanut HJK:n arkeen, kun useita pelaajia on ollut pois harjoituksista, mutta nyt loppuviikosta koko joukkue on taas koossa.

ÅLAND UNITED

Åland United sijoittui siis runkosarjassa neljänneksi kerättyään 18 pelistä 35 pistettä. Åland Unitedin maaliero peleistä on 48–22. HJK:lla vastaava on 49–11.

Steve Beeks luotsaaman Åland Unitedin paras maalintekijä on ollut tällä kaudella Katherine Loferski, joka on tehnyt yhdeksän maalia.  Loferskin lisäksi hyökkäyspelissä isoa vastuuta kantavat nuori Olivia Ulenius sekä Jacqueline Hand. Anna Westerlund ja Sanni Ojanen ovat puolestaan puolustuksen johtohahmoja, jotka ovat varsinkin erikoistilanteissa erittäin vaarallisia myös hyökkäyssuuntaan.

HJK ja Åland United kohtaavat tänä syksynä myös vielä toistamiseen Suomen Cupin finaalissa, joka pelataan Helsingin Olympiastadionilla 2.10.

EDELLISET KOHTAAMISET

Tällä kaudella Klubi ja Åland United ovat kohdanneet kahdesti. Kauden avauspelin HJK voitti Bolt Arenalla maalein 4–2. Klubista maalinteossa onnistuivat Veera Hellman (2), Ria Karjalainen sekä Oona Sevenius. ÅU:n maalit tekivät Westerlund ja Helena Bozic. Kesän pelissä Ahvenmaalla päädyttiin puolestaan pistejakoon 1–1. Jasmin Mansaray vei Klubin johtoon, mutta Sarah Troccoli tasoitti.

Kaudesta 2006 eteenpäin HJK ja Åland United ovat kohdanneet virallisissa peleissä 47 kertaa. HJK:lla on 19 voittoa, Åland Unitedilla 17. Tasapelejä on 11. Maaliero on HJK:lle 82–70.

PÄÄVALMENTAJA JONNE KUNNAS

– Hieno syksy tulossa ja upea päästä avaamaan loppusarja kotona Ålandia vastaan. Useat pelaajamme ovat olleet viime viikot eri maajoukkueiden matkassa, mutta nyt olemme päässeet viime päivinä jälleen koko joukkueena harjoittelemaan. Pelaamisemme on kokonaisuudessa hyvällä tasolla ja sen päälle on hyvä rakentaa syksyn aikana.

– Ålandia vastaan ottelut ovat aina tasaisia sekä tiukkoja, jollaista myös odotan sunnuntaina. Meille tärkeää, että pystymme olemaan laadukkaita pallon kanssa sekä toiminnallamme pystymme estämään Ålandin nopeita hyökkäyksiä sekä suojelemaan laadukkaasti omaa maaliamme.

HJK – Åland United
Sunnuntaina 11.9.2022 klo 12.00
Bolt Arena
Kansallinen Liiga