Sunnuntaina Kansallisen Cupin välierä HJK-TPS

Sunnuntaina Bolt Arenalla pelataan Kansallisen Cupin välierä, jossa HJK saa vieraakseen TPS:n.

Linda Nyman - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK:n taival Kansallisessa Cupissa on sujunut erinomaisesti. Alkulohkossa HJK voitti HPS:n 3–1, PK-35:n 6–1 ja Åland Unitedin 4–2. Puolivälieräpelissä Klubi kaatoi FC Lahden murskalukemin 14–0.

Täksi kaudeksi Kansalliseen Liigan noussut TPS on myös pelannut cupin ilman tappioita. Alkulohkossa TPS voitti kahdesti Ilveksen ja VIFK:n. Puolivälierissä turkulaisjoukkue voitti Ykkösen KTP:n maalein 3–0.

Klubin parhaat maalintekijät Kansallisessa Cupissa ovat olleet Lotta Lindström (7), Milja Kiviranta (5) ja Veera Hellman (3). TPS:n tehokkaimmat ovat olleet kahdesti osuneet Jenni Rannus, Jenna Koivisto ja Viivi Ollonqvist.

– Lahti-peli on purettu alkuviikosta ja saimme siinä pelissä runsaasti onnistumisia hyökkäämisen osalta. Sen päälle on hyvä rakentaa tulevaa, päävalmentaja Arttu Heinonen kertoo.

– Meillä on nyt hyvä treeniviikko alla. Olemme edelleen keskittyneet siihen, miten toimimme viimeisellä kolmanneksella, miten luomme maalipaikkoja ja onnistumme viimeistelyssä, päävalmentaja lisää.

Nousijajoukkue TPS on pelannut hyvän talven. Puolustuspeli on toiminut hyvin, sillä viidessä pelissä se on päästänyt vain kaksi maalia.

– TPS ollut kauden alkumatseissa hyvällä jalalla liikkeellä ja on sarjanousijana voittanut kaikki Kansallisen cupin ottelunsa. Odotettavissa on siis kova taistelu finaalipaikasta, jota joukkueemme lähtee jahtaamaan energiaa täynnä. 

Kansallisen Cupin toisessa välierässä kohtaavat Åland United ja KuPS. Välierien voittajat kohtaavat finaalissa, joka pelataan huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna.

– Kansallinen Cup on palvellut meidän valmistautumista kauteen erittäin ja toivon, että tulevaisuudessa kyseinen cup säilyisi ja kehittyisi myös askeleen eteenpäin, Heinonen sanoo ja viittaa joukkuemäärään.

Klubi pääsee peliin hyvistä asemista pelaajatilaanteen suhteen. Edelleen sivussa ovat loukkaantuneet Jasmin Mansaray, Ria Karjalainen, Nelli Kalske ja Lilli Halttunen. Joanna Tynnilä ja Ilona Walta ovat olleet menneen viikon bundesliigaseura Hoffenheimin testissä, mutta molemmat pelaajat ovat käytettävissä sunnuntaina.

– Kuten talven pelit ovat osoittaneet, on meillä hyvä ja erittäin laaja pelaajarinki, joka on varmasti vahvuutemme tällä kaudella, päävalmentaja päättää.

HJK – TPS
Kansallinen Cup
26.3.2023 klo 14.30, ovet avoinna klo 13.30 alkaen
Bolt Arena

Matsiliput hjk.lippu.fi sekä ovelta.
Kausikorttilaisille veloitukseton sisäänpääsy.
HJK TV näyttää pelin suorana lähetyksenä, striimin hinta 5 €.