Sunnuntaina kaudenavaus: HJK – Åland United

HJK pelaa sunnuntaina Kansallisen Liigan avauspelinsä. Bolt Arenalle saapuu vieraaksi Åland United. Ottelu alkaa kello 14.00.

Essi Sainio - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

ENNAKKOASETELMAT

HJK on pelannut hyvä talven tuloksellisesti Suomen Cupissa. Klubi voitti alkulohkossa kaikki kolme peliänsä maalierolla 20–2. Puolivälierässä Klubi kaatoi PK-35 Vantaan jatko-ottelun jälkeen 3-2 ja viikko sitten välierässä Ilveksen maalein 3-0. Klubin tehokkaimmat pelaajat cupin peleissä olivat Veera Hellman ja Ria Karjalainen, jotka molemmat viimeistelivät kahdeksan maalia.

Åland United puolestaan voitti kolmesta alkulohkon pelistään kaksi. Ainoa tappio tuli PK-35 Vantaalle. Åland eteni kuitenkin jatkoon parhaiden lohkokakkosten mukana. Puolivälierässä Åland United kaatoi KuPS:n rangaistuspotkukilpailun jälkeen ja välierässä se kukisti PK-35:n jatko-ottelun jälkeen.

Näin HJK ja Åland United kohtaavat myös Suomen Cupin finaalissa, joka pelataan lokakuun alussa Helsingin Olympiastadionilla.

ÅLAND UNITED

Åland United sijoittui viime kaudella Kansallisessa Liigassa kolmanneksi, mutta Suomen Cupista se nappasi itselleen voittopokaalin. Åland United on ollut naisten pääsarjan kestomenestyjiä ja taistellut joka vuosi sarjan kärkisijoista. Edellisen Suomen mestaruuden se voitti kaudella 2020.

Joukkueen päävalmentaja toimii Steve Beeks. Viime kauden avainpelaajista joukkueessa pelaavat myös tällä kaudella muun muassa Anna Westerlund, Sanni Ojanen, Sarah Troccoli, Monica Haggström sekä Dana Leskinen, joka on kuitenkin tällä hetkellä loukkaantuneena.

Viime kauden paras maalintekijä oli Cassandra Korhonen, joka teki 22 maalia. Korhonen siirtyi kuitenkin kauden jälkeen Benficaan, joten hän jätti joukkueen hyökkäyspeliin isot saappaat täytettäväksi. Åland United on hankkinut täksi kaudeksi riveihinsä muun muassa Riikka Liljan ja Aada Törrösen sekä useamman ulkomaalaispelaajan, joista talven peleistä varsinkin nopea Kit Loferski on osoittanut vaarallisuutensa.

Åland United perustaa pelaamisensa pitkälti koko joukkueen tiiviiseen puolustamiseen, jossa varsinkin Westerlund ja Ojanen ovat isossa roolissa. Hyökkäyspeli on varsin suoraviivaista, vastahyökkäyksissä ja erikoistilanteissa joukkue on erittäin vaarallinen.

EDELLISET KOHTAAMISET

Viime kaudella Kansallisessa Liigassa Klubi ja ÅU kohtasivat kolmesti. Bolt Arenalla Åland United voitti 2–0. Ahvenanmaalla pelit päättyivät 1–1 ja HJK:n 3–0-voittoon.

Kaudesta 2006 eteenpäin HJK ja Åland United ovat kohdanneet virallisissa peleissä 45 kertaa. HJK on voittanut peleistä 18 ja Åland United 17. Kymmenen peliä on päättynyt tasapeliin. Maaliero on HJK:n hyväksi 77–67. 23 HJK:n kotipelistä 12 on päättynyt Klubin voittoon ja viisi tasapeliin.

PÄÄVALMENTAJA JONNE KUNNAS

– Pitkä talvi takana ja joukkue puhkuu intoa päästä aloittamaan sarja. Hienoa päästä mittamaan tasoa heti kotiyleisön edessä Åland Unitedia vastaan. Joukkueemme on varmasti valmis sarjan alkuun ja tehnyt koko talven laadukkaasti töitä ollakseen valmis heti sarjan alussa.

– Åland United on tuttu ja tasainen kilpakumppani viime kausilta. Joukkueiden tavat pelata eroavat toisistaan aika paljon, joka tekee ottelusta entistä mielenkiintoisemman. Upeaa päästä starttaamaan kausi sunnuntaina kotikentällä. Toivottavasti saamme jälleen totutusti hienoa tukea yleisöltä.

HJK – Åland United
Sunnuntaina 27.3.2022 klo 14.00
Kansallinen Liiga – Bolt Arena