Suomen Cup: Sunnuntaina vastassa EPS

HJK:n pelit Suomen Cupin lohkovaiheessa jatkuvat sunnuntaina, kun Talin halliin saapuu vieraaksi Espoon Palloseura. 

Annika Haanpää - HJK Helsinki. Photo: @ Mira Lönnqvist

HJK avasi Suomen Cupin lohkovaiheen 8–0-voitolla P-Iiroista. Maalinteossa pelissä onnistuivat Ria Karjalainen (3), Veera Hellman (2), Leonie Pankratz, Nea Lehtola ja Oona Sevenius

Neljän joukkueen lohkosta lohkovoittaja etenee varmuudella puolivälieriin. HJK:n, P-Iirojen ja EPS:n lisäksi lohkossa pelaa TPS, jonka HJK kohtaa lauantaina 12.2. Turussa. HJK-P-Iirot on toistaiseksi lohkon ainoa pelattu ottelu.  

HJK on tehnyt alkuvuoden kahdessa pelaamassaan matsissa yhteensä 13 maalia. Tehokkain on ollut Hellman, joka on takonut jo viisi maalia. 

Sunnuntaina vastaan asettuva Espoon Palloseura on mielenkiintoinen vastus. EPS voitti viime kaudella T18-ikäluokan Suomen mestaruuden. Joukkue pelasi myös naisten Kolmosta ja nousi täksi kaudeksi Kakkoseen. Kaudella 2022 EPS pelaa siis naisten Kakkosessa sekä T18 SM-sarjassa. 

Vastaan asettuvan EPS:n joukkueessa pelaa useampia nuorten maajoukkuepelaajia. Viime kaudella joukkueen paras maalintekijä oli Lotta Kalske, joka teki T18 SM-sarjassa 24 maalia. Joukkueen päävalmentaja toimii unkarilaissyntyinen Arpad Mester

EPS ei ole tällä kaudella vielä pelannut virallisia kilpailullisia pelejä. HJK ja EPS eivät ole myöskään kohdanneet aikuisten kilpailullisissa otteluissa lähihistorian aikana. 

– Hienoa, että pääsemme jatkamaan panoksellisia otteluita heti. On tärkeää, että pystymme jatkamaan nousujohteisesti pelaamisemme kehittämistä. Tällä hetkellä pelimme periaatteita näkyy jo suhteellisen hyvin. Tämän kehittymistä, voiton lisäksi, haluan nähdä sunnuntaina lisää, päävalmentaja Jonne Kunnas selventää ja jatkaa: 

– EPS tosiaan voitti viime vuonna T18 SM-sarjan ja on varmasti vastustajana vähintäänkin muiden lohkojoukkueiden tasolla. Sunnuntaina vastassa on siis varmasti mielenkiintoinen haaste.  

Klubin riveistä puuttuu sunnuntaina pelistä edelleen useampi pelaaja sairastelujen takia. Varmuudella sivussa ovat myös loukkaantuneet Katarina Naumanen ja Wilma Sjöholm, jotka palaavat tositoimiin myöhemmin keväällä. 

– Toki sairastelut ja poissaolot ovat aiheuttaneet haasteita, mutta joukkue on reagoinut harjoituskentällä erinomaisesti ja varmasti haluaa jälleen näyttää parastaan sunnuntaina, Kunnas painottaa. 

Ottelu pelataan Talin jalkapallohallissa sunnuntaina 6.2. kello 14.30 alkaen. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta matsia voi seurata suorana HJK TV:stä. Matsin fiiliksiä seurataan myös HJK Naisten Instagramissa.