Tappio rp-kisan jälkeen Vantaalla

HJK kärsi lauantaina kirvelevän tappion PK-35 Vantaalle rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Vilma Hakala -  HJK Helsinki. Photo: @ Mira Lönnqvist

Klubi aloitti pelin vahvasti ja parin minuutin kohdalla Daniel Tolonen tykitti pallon 20 metristä maalin yläristikkoon. Hetkeä myöhemmin Ria Karjalainen ja Annika Huhta pääsivät myös kokeilemaan hyvistä paikoista, mutta maalivahti Velma Oikarinen torjui tilanteet.

Klubin vahvan alun jälkeen peli tasoittui ja PK pääsi pariin kertaan hätyyttelemään HJK-maalia. Maalivahti Annika Laihanen kuitenkin torjui tilanteet varmasti.

32. minuutin kohdalla HJK siirtyi 1–0-johtoon. Katariina Kosola murtautui boksiin ja syötti pallon Maaria Rothille, joka laukoi pallon verkon perukoille. Näin tauolle mentiin Klubin 1–0-johdossa.

Toisen jakson alussa Klubi oli lähellä toista osumaa, kun pallo kävi PK:n ylärimassa kulmapotkun jälkitilanteesta. Toisella jaksolla PK-35 Vantaa otti pallonhallinnan itselleen, mutta HJK puolusti hyvin ja piti kotijoukkueen ilman huippuvaarallisia tilanteita.

PK-35 Vantaa nousi kuitenkin tasoihin, kun peliä oli pelattu 74 minuuttia. Asialla oli Sanna Saarinen, joka laukoi pallon 16-alueen sisältä ohi Laihasen.

Maalin jälkeen HJK otti hyvän otteen pelistä ja loi hyvää painetta PK-maalille. Pelin lopussa Karjalainen ja Hakala saivat molemmat erinomaiset maalipaikat, mutta tulosta ei syntynyt. Yliajalla kotijoukkue hätyytteli vielä HJK:n maalia, mutta näin 90-minuuttinen päättyi lukemiin 1–1 ja edessä oli 2*15-minuutin jatko-ottelu.

Jatko-ottelu sujui lievässä HJK:n hallinnassa, mutta kummassakaan päässä ei lopulta nähty aivan huippuvaarallisia tilanteita.

Rangaistuspotkukilpailussa HJK:n onnistuivat Annika Huhta, Linda Ruutu ja Maaria Roth. PK:lta maalit tekivät Tia-Maria Jaakonsaari, Saarinen, Oona Sevenius ja Anna Olmala. Niinpä PK-35 Vantaa voitti pelin rangaistuspotkukilpailun jälkeen ja eteni Suomen Cupin finaaliin.

– Pelaajista voi olla ylpeä, he löivät kyllä kaikkensa likoon tänään. Siitä ei jäänyt kiinni, päävalmentaja Jonne Kunnas totesi ottelun jälkeen.

– Meidän korkea prässi toimi ihan ok tänään. Olemme kehittyneet siinä, miten vaihtelemme prässistä blokkiin. Myös maalipaikkoja loimme tänään ihan riittävästi. Totta kai iso harmi, että emme pystyneet peliä voittamaan, Kunnas jatkoi.

HJK lähti peliin hieman siipirikkoisena, sillä sivussa oli useita pelaajia vammojen takia. HJK:n avauskokoonpanossa pelasi ensimmäistä kertaa 04-syntynyt Daniela Tolonen. Vaihdosta kentälle tuli puolestaan 06-syntynyt Ilona Walta. Pelin alussa HJK koki takaiskun, kun Veera Hellman loukkaantui. Hänen tilalleen vaihdettiin Silja Jaatinen.

– Myös nuoret pelasivat hyvin tiukassa paikassa tänään, Kunnas painottaa.

HJK pelaa Kansallisessa Liigassa avauspelinsä 17.4., kun Bolt Arenalle saapuu vieraaksi JyPK.

– Preseason on mennyt meidän osaltamme ihan ok. Toki loukkaantumiset ovat tuoneet omat haasteensa, mutta pikku hiljaa saamme pelaajia takaisin. Valmiina olemme sarja-avaukseen, Kunnas päättää.