Tasatahtiin Töölössä

HJK ei onnistunut paremmista maalipaikoista huolimatta kääntämään ottelua itselleen.

TiPS rynnisti alkuminuutit kovaa, mutta HJK sai ottelun ensimmäisenä maalipaikan. Eveliina Parikan pusku suuntautui kuitenkin suoraan maalivahti Riina Isokäännän syliin. Varsinkin ensimmäisen jakson tikkurilaiset prässäsivät aggressiivisesti korkealta. Kummallakaan joukkueella ei ollut selkeää otetta pelistä, vaan se aaltoili tasaisena puolelta toiselle.

TiPS joutui pelaamaan hetken vajaalla, Nora Lehdon loukkaannuttua, mutta HJK ei onnistunut saamaan palloa verkkoon maalinedushässäkästä. Hetkeä myöhemmin oli Klubin vuoro olla vajaalla, kun Parikka loukkasi nilkkansa ja joutui lopulta jättämään kentän.

Sinivalkoiset saivat loistava maalintekopaikan aivan ensimmäisen jakson lopulla. Essi Sainio pujotteli itsenäsä tikkruilaisten boksiin, mutta puolustus ehti horjuttaa Saniota sen verran, että laukaus epäonnistui.

Toinen puoliaika alkoi Klubin painostuksella. Ottelun edetessä kotijoukkue otti selvemmin kontrollin kenttätapahtumista, eikä TiPS prässännyt enää yhtä kovaa. Ratkaisun avaimia tarjottiin niin Emmaliina Tulkille, Nea Lehtolalle kuin Sainiolle. Hyvistä paikoista huolimatta Isokääntä onnistui pitämään maalinsa puhtaana.

TiPS:n vaarallisin paikka tuli ottelun 65. minuutilla, kun Melanie Azodo pääsi laukomaan boksin rajalta. Anna Koivunen venyi kuitenkin huikeaan paraatitorjuntaan. Aivan ottelun lopussa Klubin peli hieman hajosi ja kenttää ravattiin enemmän päästä päähän.

Tiukasta ja vauhdikkaasta kärkikamppailusta jäi siis lopulta uupumaan maalit. Päävalmentaja Jonne Kunnas harmitteli ottelun jälkeen, ettei peliä saatu käännettyä voitoksi.

– Kokonaisuudessaan tuntuu, että piste ei vastannut pelinkuvaa, joten tulos harmittaa. Toki TiPS puolusti hyvin, mutta pystyimme kyllä luomaan riittävästi maalipaikkoja. Nyt pitää löytää keinot siihen, että saadaan viimeisteltyä paremmin sekä rakennettua vielä laadukkaampia maalipaikkoja.

HJK – TiPS 0-0 (0-0)

Avauskokoonpano:
Anna Koivunen
Nea Lehtola
Mimmi Nurmela (83. Ella Pesonen)
Maaria Roth
Annika Huhta
Kristina O’Donnell (73. Elina Myllymäki)
Eveliina Parikka (29. Hanna Ruohomaa)
Essi Sainio
Katariina Kosola
Emmaliina Tulkki

Vaihdossa: Kork, Burton, Rinkinen ja Ndombele