TU17-maajoukkue hyvässä lennossa Vaajakoskella

EM-karsinnan ensimmäisessä vaiheessa pelataan kymmenen neljän joukkueen lohkoa, joiden voittajat ja viisi parasta kakkosta selviytyvät keväällä 2011 pelattavaan EM-jatkokarsintaan. Kahdeksan joukkueen EM-lopputurnaus pelataan kesäkuussa 2011. HJK:ta edustavia pelaajia on mukana tällä hetkellä neljä, Julia Säppi, Nora Heroum, Emma Koivisto ja Marta Huhtamies.


Avausottelussa lauantaina Suomi otti otteen haltuunsa, heti avausvihellyksestä asti, tihkusateisella Harjun stadionilla ja murskasi Kazakstanin peräti 8-0 (4-0). Varsinkin Heroum ja Säppi olivat pelipäällä merkkauttaen kumpikin yhden maalin. Sen lisäksi kaksikko tarjoili esityön useampaan osumaan. Puolustuksessa Emma Koivisto huhki täydet minuutit.

Maanantaina Suomi kohtasi etukäteen vaikeaksi vastustajaksi tiedetyn Serbian. Lopulta ratkaisun laukoi Juliette Kemppi, kun ottelussa pelattiin jo erotuomarin antamaa lisäaikaa. Suomi tarrasi vahvasti kiinni jatkopaikkaan 1-0 voitolla.

– Ensimmäinen puoliaika oli meille vaikea. Vera Varis torjui rangaistuslaukauksen ja se piti meidät mukana pelissä. Oli meilläkin toki maalipaikkamme, päävalmentaja Jarmo Matikainen kuvaili ensimmäistä puoliaikaa.

Toisella jaksolla Suomi paransi otteitaan ja Heroum pääsi kokeilemaan poikkipuun pitävyyttä. Maaliin saakka palloa ei kuitenkaan saatu ennen Kempin kuittia.

– Toiselle puoliajalle tultiin paremmin ja ensimmäisen puolituntisen aikana olisi voitu tehdä maali, mutta ei päästy tolppaa lähemmäs. Voittomaalimme oli toki onnekas, mutta tilanteisiin pitää tarttua. Serbia oli todella hyvä joukkue. Peli oli hyvätasoinen, Matikainen analysoi.

Lohkovoitto ratkeaa torstaina kun Suomi kohtaa Harjun kentällä Norjan. Ottelu alkaa kello 16:00.