TU19: Suomi aloitti EM-lopputurnauksen tasapelillä

Naisten Liigan maalintekijäpörssiä johtava HJK:n Vera Saastamoinen (kuvassa) pääsi kentälle viimeiseksi puoleksi tunniksi.

Suomi pelasi hallitsevaa Euroopan mestaria vastaan todella hyvin. Ruotsin liiton sivuilla Ruotsin maajoukkueen päävalmentaja Calle Barrling myönsi, että varsinkin toisella puoliajalla Suomi oli kentällä selvästi parempi joukkue.

Suomen päävalmentaja Marianne Miettinen oli luonnollisesti tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– En ole koskaan nähnyt Suomen pelaavan näin hyvin Ruotsia vastaan. Me pidimme palloa, hallitsimme ja olimme kaikin puolin rauhallisempi osapuoli,

Suomen joukkue oli ennakkoon puhunut ensimmäisen 15-minuuttisen tärkeydestä kovassa paikassa, mutta hallitseva mestari Ruotsi onnistui tulemaan alkuun rennommin ja ennen kaikkea tehokkaammin. Heti neljännellä minuutilla Elin Bragnum keskitti pallon Suomen maalille, johon Vera Varis yritti päästä väliin. Peliväline jäi kuitenkin elämään ja Marija Banusic kävi iskemässä sen verkon perukoille.

Suomi nollasi tilanteen pian ja alkoi pyörittää omaa peliään. Hermostuneisuus karisi pian voimasuhteiden käännyttyä suomalaisten eduksi.

Ruotsi sai paikkansa lähinnä vastahyökkäyksistä. Suomi loi tukun tilanteita ja yrittämään pääsivät muun muassa Iina Salmi, jonka laukaus meni vain hieman ohi. Paikkansa saivat myös Julia Tunturi ja Juliette Kemppi. Maalia saatiin kuitenkin odottaa aina toisen puoliajan puoliväliin saakka.

Tasan tunnin kohdalla Salmi keskitti vasemmalta maalin etualueelle, josta sen sisään ohjasi kaksinkamppailun voittanut Kemppi. Lisämaaleja ei enää nähty, joten molemmat joukkueet avasivat EM-kisaurakkansa tasapelipisteellä.

Suomen hallinnasta kertoivat muun muassa maalia kohti suuntautuneet laukaukset, jotka Miettisen joukot voittivat puhtaasti 6–0.

Lohkon toisessa ottelu Saksa kukisti Norjan selvästi 5–0.

Suomi kohtaa seuraavaksi torstaina Norjan klo 21 Suomen aikaa.

Otteluraportti SPL:n sivuilla.

Otteluraportti Ruotsin liiton sivuilla.

Päävalmentaja Mariannen Miettisen ja maalintekijä Juliette Kempin tunnelmia ottelun jälkeen Huuhkaja-TV:ssä.

Vera Saastamoisen haastattelu Huuhkaja TV:ssä.

Ruotsi – Suomi 1–1 (1–0)

1-0 4’ Marija Banusic

1-1 60’ Juliette Kemppi