Vieraspelipiste saarelta

HJK onnistui tasoittamaan pitkän painostuksen jälkeen pelin 1-1 ottelun lisäajalla.

Ensimmäinen puoliaika pelattiin pitkälti HJK:n komennossa. Helsinkiläiset löysivät mukavasti tilat, joiden kautta päästiin etenemään ja oikeilla hetkillä hyökättiin myös nopeasti linjan taakse. Lukuisten kulmien lisäksi HJK:lla oli muutama pelitilanteen kautta syntynyt paikka, mutta Åland United suojeli maalia riittävän hyvin. Saarelaisten hyökkäykset olivat pääasiassa nopeita palloja linjan taakse, jotka Klubi sai yhtä tilannetta lukuunottamatta hoidettua mallikkaasti.

Toisella jaksolla Åland United onnistui rakentamaan pidempiä hyökkäyksiä; Klubin hyökkäykset katkesivat liian usein keskialueen ohittamisen jälkeen. Kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon kulmapotkusta, kun Yhdysvalloista takaisin Suomeen palannut Isabella Mattsson onnistui maalinteossa. Näin ollen HJK joutui harmittavaan takaa-ajajan asemaan, sillä saarelaisilla ei juuri muita maalintekopaikkoja ollut.

HJK painoi vimmatusti päälle ja maalintekopaikkoja olisi ollut aikaisemminkin. Tällä kertaa oli Klubin vuoro tulla viime minuuteilla rinnalle – vaihdosta sisään tullut Emmaliina Tulkki onnistui ohjaamaan tasoituksen ajassa 90+5.

– Joukkue oli yhtenäinen sekä energinen ja pelasimme parhaan pelimme sitten kesätauon. Onnistuimme hyvin ottelusuunnitelmassa ja saimme rakennettua hyökkäyksiä sen mukaan kuin halusimme. Se on kuitenkin selvää, että meidän on oltava parempia viimeisellä kolmanneksella ja sitä kautta saatava tehtyä useampi maali. Tulos harmittaa, koska enemmän olisi ollut otettavissa mukaan, kertoo päävalmentaja Joonas Rantanen.

Åland United – HJK 1-1 (0-0)