15
Tenho

Miro Tenho
Defender

  • Birthdate: 02/04/1995
  • Age: 29 years
  • Height: 190 cm
  • Weight: 82 kg
  • Nationality: Finland

Lue tästä Tenhon laaja haastattelu keväältä 2022.

Keskuspuolustaja Miro Tenho liittyi sinivalkoisiin kaudeksi 2020, ja hänen nykyinen sopimuksensa kestää kauden 2023 loppuun. 190-senttinen Tenho on kokonaisvaltainen keskuspuolustaja: Pallollisesti varma ja puolustussuuntaan erittäin vahva erityisesti maalin suojelemisessa.

Kaarinan Pojissa uransa aloittanut Tenho on kolunnut läpi useamman turkulaisseuran, kun mies on edustanut niin Åbo IFK:ta, TPS:ää kuin FC Interiäkin. Ensimmäiset Veikkausliigaottelut Tenho pelasi kaudella 2014 TPS:ssä, kun toppari sementoi tonttinsa turkulaisten keskuspuolustuksessa. 

TPS putosi kauden 2014 päätteeksi Ykköseen, ja Tenho jatkoi pelejään Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla kolmen kauden ajan. Kaudeksi 2018 TPS nousi takaisin pääsarjaan, ja Tenho pelasi perinteikkään turkulaisseuran takalinjoilla vakuuttavan kauden kantaen kapteenin nauhaa muutamassa ottelussa. 

TPS tippui kauden jälkeen takaisin Ykköseen, mutta tällä kertaa se ei enää onnistunut pitämään kaarinalaista riveissään: Tenho siirtyi FC Interiin kaudeksi 2019. Toisen turkulaisseuran riveissä Tenho nousi nopeasti joukkueensa luottopelaajaksi ja siirtyi HJK:hon ainoastaan yhden Interissä vietetyn kauden jälkeen.

HJK:ssa Tenho on onnistunut ottamaan jälleen askeleen eteenpäin ja onkin noussut koko sarjan parhaiden pelaajien joukkoon. Tenho on ollut äärimmäisen tärkeä pelaaja Klubille ja on voittanut Veikkausliigan mestaruuden kaikilla kolmella kaudellaan sinivalkoisissa. Lisäksi palkintokaappi on saanut täytettä yhden Suomen Cupin voiton myötä.

Työteliäs Tenho ei ollut nuorempana välttämättä se lahjakkain pelaaja eikä hänellä ole nuorten maaotteluita vyöllään, mutta toppari on onnistunut raivaamaan tiensä huipulle siitä huolimatta. 

Kova työ palkittiin, kun Tenho valittiin A-maajoukkueeseen vuoden 2022 MM-karsintojen viimeisiin otteluihin Bosniaa ja Ranskaa vastaan. Ensiesiintymisensä kentällä Huuhkaja-paidassa hän suoritti keväällä 2022 Islantia vastaan.

Uran tilastot (tilanne 31.1.2023):
Veikkausliiga: 145 ottelua, 7 maalia, 7 syöttöä
Ykkönen: 71 ottelua, 1 syöttö

Suomen A-maajoukkue: 2 ottelua
Suomen poikamaajoukkueet: 12 ottelua