46
Pettersson

Oliver Pettersson
Defender

  • Birthdate: 13/05/2003
  • Age: 21 years
  • Nationality: Finland

Lue tästä Oliver Petterssonin laaja haastattelu keväältä 2023.

Oliver Pettersson siirtyi HJK:n organisaatioon elokuussa 2022, kun Klubi tiedotti tehneensä kauden 2023 loppuun ulottuvan sopimuksen lupaavan keskuspuolustajan kanssa. Sopimuksessa on myös optio yhdestä lisävuodesta.

Pettersson on nuoreksi pelaajaksi yllättävänkin kokenut, sillä nuorukainen on pelannut miesten pelejä jo kaudesta 2019. Petterssonin vahvuudet ovat pallollisessa pelaamisessa ja eteenpäin puolustamisessa – toppari pelaa kovaa ja katkoo hyvin sekä päällä että jalalla.

Petterssonin kasvattajaseura on espoolainen FC Honka, josta tie vei 15-vuotiaana Espoon Palloseuraan. Kausi 2019 vierähti vielä EPS:n B-junioreissa, mutta jo seuraavalla kaudella edessä oli nousu espoolaisten edustusjoukkueeseen, joka pelasi – ja pelaa edelleen – Suomen kolmanneksi korkeimmalla tasolla, Kakkosessa. Kauden aikana 17 vuotta täyttänyt Pettersson sai minuutteja 11 Kakkosen ottelussa, ja maalitilikin aukesi kauden viimeisessä kamppailussa Honka Akatemiaa vastaan.

Pettersson lähti etsimään uusia haasteita kauden päätteeksi, ja keskuspuolustajan seuraavaksi osoitteeksi valikoitui Ykkösessä pelannut tammisaarelainen Ekenäs IF. Hyppy sarjaporrasta ylöspäin ei Petterssonia huimannut, vaan nuorukainen iski heti kauden 2021 avausottelussa maalin FF Jaron verkkoon.

Kausi 2021 oli menestys sekä Petterssonille että EIF:lle. Piskuinen tammisaarelaisryhmä taisteli parhaimmillaan jopa noususijoista Veikkausliigaan, ja 20 Ykkösen ottelua pelannut Pettersson vakiinnutti paikkansa EIF:n alakerrassa. Myös Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Peter Lundberg noteerasi kehityksen, ja toppari sai kutsun ”Minihuuhkajien” EM-karsintaryhmään.

Pettersson jatkoi kaudella 2022 Tammisaaressa, ja EIF:n runkopelaajien joukkoon noussut toppari johdatti alkuvuodesta tammisaarelaiset Ykköscupin välieriin, jossa TPS oli kuitenkin vahvempi. Vahvat otteet jatkuivat myös maajoukkuepaidassa, kun Petterssonin johtama puolustuslinja nollasi Saksan alle 19-vuotiaiden EM-karsintaottelussa. Pettersson valittiin kotijoukkueen parhaaksi pelaajaksi Bolt Arenalla pelatussa ottelussa, jossa Suomen ainoasta osumasta vastasi muuan Casper Terho.

HJK oli seurannut Petterssonin kehitystä jo pidempään, ja niinpä Pettersson vaihtoi kesken kauden EIF:n vihreän paidan Klubin sinivalkoiseen HJK:n maksettua EIF:lle siirtokorvauksen. Pettersson ehti pelaamaan 16 ottelua Ykkösessä ennen elokuussa tapahtunutta siirtoa, ja loppukausi sujui HJK Klubi 04:n riveissä Kakkosessa.

Joulukuussa 2022 Pettersson nostettiin HJK:n edustusjoukkueen harjoitusvahvuuteen, ja nuori toppari taistelee tosissaan paikasta Klubin Veikkausliiga-joukkueessa kaudella 2023.

Uran tilastot (tilanne 31.1.2023):
Ykkönen: 36 ottelua, 1 maali
Kakkonen: 22 ottelua, 1 maali

Suomen poikamaajoukkueet: 6 ottelua