18
Keskinen

Topi Keskinen
Forward

  • Birthdate: 07/03/2003
  • Age: 21 years
  • Nationality: Finland

Lue tästä Topi Keskisen laaja haastattelu keväältä 2023.

Espoossa syntynyt ja Mikkelissä varttunut Topi Keskinen siirtyi Klubiin marraskuussa 2022 kolmevuotisella sopimuksella. Keskisen pelipaikka löytyy laitakaistalta: Tutuiksi ovat tulleet niin oikean kuin vasemman laitahyökkääjän tontit, ja nuorukainen on avoin myös wing-backin roolille. 180-senttinen Keskinen on pelityyliltään hyvin suoraviivainen ja juoksuvoimainen.

Keskisen kasvattajaseura on mikkeliläinen MP, jossa laitahyökkääjä on noussut aina nuorista junioreista miesten edustusjoukkueeseen saakka. Keskinen nousi kaudella 2019 MP:n A-junioreiden vakiokalustoon, kun tuolloin vasta 16-vuotias nuorukainen laukoi kahdeksan täysosumaa A-nuorten Ykkösessä.

Ensimmäiset miesten pelit olivat edessä kaudella 2020, kun Keskinen sai vastuuta 19 Ykkösen ottelussa. Pelejä kertyi lisäksi sekä seuran A- että B-junioreissa, ja Keskinen kävi pelaamassa muutaman ottelun myös Kolmosessa pelanneen Savilahden Urheilijoiden apuna.

Keskisen vastuu edustusjoukkueessa kasvoi runsaasti seuraavalla kaudella, ja laituri avasi maalihanansa laukomalla MP:n tasoitusmaalin 2–1-voittoon päättyneessä KPV-kotiottelussa. Otteluita kertyi kauden aikana lopulta 24, ja maaliverkkoja Keskinen heilutti kolmesti.

Kaudella 2022 Keskinen nousi ryminällä Suomen futiskartalle. Kausi alkoi tuttuun tapaan Mikkelissä, jossa MP valmistautui uuteen Ykkösen kauteen. Maaliskuussa Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Peter Lundberg kutsui Keskisen ensimmäistä kertaa maajoukkuetehtäviin, ja nuorukainen vastasi huutoon iskemällä maalin heti debyytissään Belgiaa vastaan.

Seurajoukkuekausi alkoi tehokkaasti, kun Keskinen viimeisteli kolme osumaa neljään otteluun. Kesäkuussa oli edessä kutsu alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen, ja Keskinen kiitti Juha Malista luottamuksesta syöttämällä Naatan Skytän laukoman voittomaalin Azerbaidzania vastaan.

Kausi oli lopulta nappiosuma, kun onnistuneiden maajoukkuenäyttöjen lisäksi Keskinen nousi Ykkösen parhaiden pelaajien joukkoon: 24 ottelua tuottivat peräti 10 maalia ja kuusi maalisyöttöä. Kauden päätteeksi Keskinen oli luonnollisesti kuumaa valuuttaa siirtomarkkinoilla, ja sähäkkä laitahyökkääjä siirtyi Klubiin loppuvuodesta 2022.

Uran tilastot (tilanne 31.1.2023):
Ykkönen: 67 ottelua, 13 maalia, 7 syöttöä

Suomen U21-maajoukkue: 2 ottelua
Suomen poikamaajoukkueet: 2 ottelua, 1 maali