Kokkiklubi
Vuoden Kokki 2020 Lari Helenius laittaa hyvää ja helppoa ruokaa HJK:n nuorten pelaajien kanssa.
Hyvä ravinto on urheilijan perusasioita. Tasapainoinen ruoka nopeuttaa palautumista ja parantaa suorituskykyä merkittävästi. Terveellisen ja maistuvan ruuan laittaminen on helppoa ja hauskaa. Tarvitaan simppeli resepti, hyvät raaka-aineet ja tekemisen iloa.
HJK:n pelaajat Hugo Keto, Pyry Hannola ja Matti Peltola pääsivät Vuoden Kokki 2020 Lari Heleniuksen opastuksella valmistamaan maistuvaa ruokaa toisilleen.
Tutustu herkullisiin resepteihin ja katso videolta ohjeet niiden valmistamiseen. Ja kutsu kaverit syömään!
Jauhelihapihvit, ryytisinappikastike ja krossattua perunaa
400 g Naudan paistijauheliha
50 g Kermaviiliä
3 kpl Suolakurkku
Suolaa ja pippuria
Kastike
30 g Voita
0,5 dl Vehnäjauhoja
1,5 dl Lihaliemi
1 dl Kerma
2 rkl Ryytisinappi
400 g Peruna
200 g Kermaviili
100 g Maito
0,5 pnt Ruohosipuli
Kuori perunat ja keitä kattilassa, kunnes ovat kypsiä, noin 20-30 minuuttia.
Valmista pihvimassa, sekoita kylmän jauhelihan joukkoon kermaviili ja mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile haluamasi kokoisia pihvejä ja jätä kylmään odottamaan. Leikkaa suolakurkut valmiiksi.
Valmista kastike:
Sulata voi pannulla ja sekoita siihen vehnäjauhot. Ruskista jauhot hiljalleen miedolla lämmöllä sekoittaen. Kaada pannulle lihaliemi ja kerma pienissä erissä jatkuvasti sekoittaen. Anna keittyä miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia välillä sekoittaen. Vatkaa joukkoon ryytisinappi ja mausta etikalla, suolalla ja pippurilla.
Valmista krossattu peruna:
Riko kypsät perunat vispilän avulla pienemmiksi. Nostele nuolijalla joukkoon kermaviili ja maito sekä hienonnettu ruohosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.
Paista pihvit:
Lämmitä pannulla öljyä lähes savuavan kuumaksi. Lisää pihvit varovasti pannulle ja paista noin minuutin ajan. Käännä ja paista kypsiksi.
Sitruunainen kanapasta
1 ps Tagliatelle
4 kpl Kanan rintafilee
1 rs Kirsikkatomaatti
4 kpl Shalottisipuli
1 kpl Valkosipuli
0,5 pnt Basilika
0,5 pnt Ruohosipuli
1 rs Lehtikaalin verso
2 kpl Sitruuna
Juustokerma
50 g Parmesan, raastettu
50 g Pecorino, raastettu
300 g Ruokakerma
Suolaa, pippuria ja öljyä.
Anna kanan rintafileen temperoitua huoneenlämmössä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista molemmin puolin öljyssä reilulla lämmöllä, kunnes kanat ovat kypsiä. Anna vetäytyä noin viisi minuuttia. Leikkaa veitsellä hieman pienemmiksi paloiksi.
Kuori shalottisipulit ja valkosipulit, leikkaa kuutioksi. Leikkaa tomaatit puoliksi.
Valmista juustokerma. Kiehauta kerma ja sekoita joukkoon raastettu parmesan ja pecorino. Mausta pippurilla.
Aloita freesaamalla shalottisipuli ja valkosipulikuutiot pienessä määrässä öljyä, älä ruskista.
Keitä pasta ohjeen mukaan suolatussa vedessä, valuta vesi pois ja kaada pannulle sipuleiden joukkoon. Kaada mukaan myös juustokerma, tomaatit ja kanat. Raasta joukkoon sitruunan kuoret ja purista mukaan myös yhden sitruunan mehu. Kuumenna pannu nopeasti ja pyörittele kaikki sekaisin. Leikkaa päälle tuoretta basilikaa ja ruohosipulia. Koristele lehtikaalilla.
Tulossa:
Shaksuka mausteisella raakamakkaralla