5
Hoskonen

Arttu Hoskonen
Puolustaja

  • Syntymäpäivä: 16/04/1997
  • Ikä: 27 vuotta
  • Pituus: 186 cm
  • Kansalaisuus: Suomi

Lue tästä Hoskosen laaja haastattelu keväältä 2022.

Kaarinasta kotoisin oleva Arttu Hoskonen saapui vahvistamaan HJK:n puolustusta kaudeksi 2022. Hoskosen ja Klubin sopimus on pituudeltaan kaksivuotinen. 186-senttinen Hoskonen on pelipaikaltaan keskuspuolustaja mutta on pelannut nuorempana myös oikeana laitapuolustajana. Hoskosen vahvuuksiin kuuluvat etenkin kaksinkamppailut, joissa toppari on erinomainen sekä maassa että ilmassa.

Hoskonen on edustanut Interiä 13-vuotiaasta asti. Ennen siirtymistään turkulaisseuraan Hoskonen pelasi Kaarinan Pojissa, joka on myös topparin kasvattajaseura. Hoskonen pelasi ensimmäiset Veikkausliigaottelunsa jo kaudella 2016 edustettuaan FC Interiä 18 ottelussa. Kauden aikana Hoskonen pelasi yhden ottelun myös Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa.

Hoskonen on urallaan kärsinyt loukkaantumisista mutta on päättäväisesti raivannut tiensä pelipaikkansa kärkinimiin Veikkausliigassa. FC Interissä otteluita kertyi kaarinalaiselle yhteensä 123. Hoskosen palkintokaapista löytyy Suomen Cupin voitto FC Interissä vuodelta 2018.

Uran tilastot:

Veikkausliiga 88 ottelua, 2 maalia, 1 syöttö
Suomen poikamaajoukkueet 1 ottelu