19
Terho

Casper Terho
Hyökkääjä

  • Syntymäpäivä: 24/06/2003
  • Ikä: 21 vuotta
  • Kansalaisuus: Suomi

Lue tästä Terhon laaja haastattelu keväältä 2022.

Casper Terho edustaa HJK:n nuoriso-osastoa. Terho saapui HJK:n organisaatioon kaudella 2018 ja hänen nykyinen sopimuksensa kattaa kauden 2022. Sopimuksessa on myös optio yhdestä lisävuodesta. Terho on pelipaikaltaan oikea laitahyökkääjä, ja vasenjalkaisena pelaajana hän leikkaa usein laidaltaan kohti keskustaa. Terho on kovan kilpailuvietin omaava pelaaja, jonka vahvuudet ovat pallollisessa pelaamisessa.

Terho aloitti jalkapallon kolmevuotiaana Malmin Palloseurassa. Sieltä tie vei Puotinkylän Valtin kautta FC Kontuun ja sieltä lopulta HJK:hon. Terho oli nuorempana lupaavan jalkapalloilijan lisäksi myös lahjakas jääkiekkoilija ja pelasikin ”kakkoslajiaan” maajoukkuetasolla. 

Jalkapallossa Terho nousi maajoukkuerinkiin vuonna 2018, kun hän edusti Suomen alle 16-vuotiaiden maajoukkuetta viidessä ottelussa. Ensimmäiset miesten jalkapallo-ottelunsa Terho pelasi kaudella 2019, kun sähäkkä laituri viimeisteli Klubi 04:lle kolme maalia viidessä Kakkosen kamppailussa.

Kaudella 2020 Terho teki tuhojaan Kakkosessa viimeistellen maaleja lähes maali per peli -tahdilla: kauden loppusaldoksi muodostui yhdeksän tehtyä täysosumaa kymmenessä ottelussa. Terho pääsi haistelemaan myös liigatunnelmaa ja debytoi HJK:n riveissä SJK:ta vastaan. Kauden aikana Terho puki Klubin paidan päälleen kolmessa sarjaottelussa ja voitti uransa ensimmäisen Suomen mestaruuden.

Terho aloitti kauden 2021 terävästi, kun ennakkoluuloton laitahyökkääjä iski kaksi maalia kauden kolmessa ensimmäisessä Veikkausliigaottelussa. Terho esiintyi edustusjoukkueen paidassa vaihtelevasti kauden edetessä ja oli auttamassa myös reservijoukkue Klubi 04:ä Ykkösessä. 

Otteluita Veikkausliigassa kertyi 13 ja Ykkösessä 12. Terho olikin oiva vahvistus toiselle sarjatasolle, kun hän viimeisteli itse kolme maalia ja tarjoili joukkuetovereilleen neljä täysosumaa. Terho on ollut aina tehokas pelatessaan Klubi 04:n riveissä: Uran 26 ottelua reservimiehistössä ovat tuottaneet laitahyökkääjälle peräti 16 maalia ja viisi maalisyöttöä. 

Kauden päätteeksi Terho pääsi nostamaan Veikkausliigan mestaruuspokaalia toista kertaa putkeen.

Uran tilastot:

Veikkausliiga 15 ottelua, 2 maalia
Ykkönen 12 ottelua, 3 maalia, 4 syöttöä
Kakkonen 15 ottelua, 12 maalia, 1 syöttö
U21 maajoukkue 4 ottelua
Poikamaajoukkueet 19 ottelua, 8 maalia