1
Hazard

Conor Hazard
Maalivahti

  • Syntymäpäivä: 05/03/1998
  • Ikä: 26 vuotta
  • Pituus: 198 cm
  • Kansalaisuus: Pohjois-Irlanti

Pohjois-Irlannista kotoisin oleva maalivahti Conor Hazard liittyi HJK:n miehistöön alkuvuonna 2022 vuoden lainasopimuksella skotlantilaisesta Celticistä. Pitkä ja ulottuva pohjoisirlantilainen omaa hyvän potkutekniikan ja on sitä kautta mainio avaamaan peliä.

Hazard pelasi juniori-ikäisenä skotlantilaisessa Cliftonville Football & Athletic Clubissa ennen kuin siirtyi Celticin akatemiaan vuonna 2014. Maalivahti on ollut viime vuosina useampaan otteeseen lainalla, viimeksi kaudella 2019–20 Skotlannin toisella sarjatasolla pelanneen Dundee Unitedin paidassa. Hazard on edustanut lainasopimuksilla myös skotlantilaisia Falkirk FC:tä ja Partick Thistle FC:tä.

Celticin edustusjoukkueessa Hazard debytoi joulukuussa 2020 Eurooppa-liigan lohkovaiheen voitokkaassa ottelussa ranskalaista Lilleä vastaan. HJK on entuudestaan Hazardille tuttu Uefa Youth Leaguesta, jossa pohjoisirlantilainen torjui Celticin maalilla otteluparissa Klubia vastaan. 

Hazard on kertonut pitkän tähtäimen tavoitteekseen vakiinnuttaa paikkansa Celticin ykkösvahtina. Hän on päässyt debyyttinsä jälkeen edustamaan Skotlannin suurseuraa viidessä Skotlannin Valioliigan kamppailussa kaudella 2020–21 sekä Skotlannin cupin finaalissa 2020. Rangaistuspotkukilpailuun edenneessä finaalissa ulottuva Hazard torjui kaksi rankkaria ja varmisti Celticille pokaalin.

Hazard kuuluu nykyään Pohjois-Irlannin maajoukkueen vakiokalustoon ja on esiintynyt myös kotimaansa A-maajoukkueen tolppien välissä kolmessa ystävyysottelussa, ensimmäisen kerran kesällä 2018. Nuorisomaajoukkueissa Hazard pelasi paljon ykkösvahtina ja on kohdannut muun muassa Suomen alle 21-vuotiaiden EM-karsinnoissa. 

Uran tilastot:

Championship (Skotlannin 2. sarjataso) 33 ottelua, 13 nollapeliä
Premiership (Skotlannin pääsarja) 6 ottelua, 5 nollapeliä
Pohjois-Irlannin A-maajoukkue 3 ottelua, 2 nollapeliä
Pohjois-Irlannin U21 maajoukkue 12 ottelua, 7 nollapeliä
Pohjois-Irlannin poikamaajoukkueet 7 ottelua, 1 nollapeli