17
Martic

Manuel Martic
Keskikenttä

  • Syntymäpäivä: 15/08/1995
  • Ikä: 28 vuotta
  • Pituus: 193 cm
  • Kansalaisuus: Itävalta

Lue tästä Marticin laaja haastattelu keväältä 2022.

Itävaltalainen Manuel Martic liittyi Klubin edustusjoukkueeseen alkuvuodesta 2022. Jykevän keskikenttäpelaajan sopimus on yksivuotinen. Itävaltalainen on pelipaikaltaan puolustava keskikenttäpelaaja ja on tuurannut urallaan myös yksittäisiä otteluita topparin tontilla. 

193-senttinen Martic on isokokoinen ja fyysisesti vahva pelaaja. Hän on pätevä molempien päiden erikoistilanteissa ja hänellä on laadukas syöttö- sekä laukaisuvalikoima.

Pienessä Steyrin kaupungissa syntynyt Martic aloitti jalkapallouransa 6-vuotiaana ASV Behambergin joukkueessa. Nuorempana useampaa itävaltalaisseuraa edustanut keskikenttämies siirtyi kesällä 2015 St. Pöltenin riveihin, jossa hän pääsi pelaamaan ensimmäiset edustusjoukkueen ottelunsa. Martic sai minuutteja kahdessa ottelussa Itävallan 2. Ligassa, jonka mestaruutta St. Pölten pääsi juhlimaan kauden päätteeksi.

Seuraavien kahden kauden aikana Martic vakiinnutti asemansa St. Pöltenin Bundesliigajoukkueessa ja pelasi kahden kauden aikana sinikeltaisten riveissä 37 ottelua. Nilkkavamma vaivasi itävaltalaista jälkimmäisellä kaudella 2017–18, mutta Martic onnistui kokoamaan kahden kauden aikana keskikenttäpelaajalle mukavat kolme maalia ja neljä maalisyöttöä.

Martic herätti otteillaan HJK-kannattajille tutun Rapid Wienin kiinnostuksen, ja itävaltalainen siirtyikin kotimaansa suurseuraan kesällä 2018. Kilpailu yhdessä maan kärkiseuroista oli luonnollisesti kovaa, ja Martic pelasi kauden aikana yhteensä 22 ottelussa – valtaosan näistä avauksessa. Itävallan pääsarjan lisäksi minuutteja kertyi myös cup-otteluissa ja Eurooppa-liigan lohkovaiheessa. Rapid Wienin eurotaival katkesi tuolloin kuitenkin jo ensimmäisellä pudotuspelikierroksella italialaisen Inter Milanon käsittelyssä.

Martic lähti vaisun syyskauden 2019 jälkeen ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun hän siirtyi tammikuun 2020 siirtoikkunassa kroatialaiseen Inter Zapresiciin. Martic pelasi kevätkauden aikana neljä ottelua Kroatian pääsarjassa ennen sopimuksensa päättymistä.

Kroatiasta Marticin tie vei Unkariin, kun keskikenttäpelaaja teki sopimuksen Mezokövesd Zsoryn kanssa. Itävaltalainen sai mukavasti vastuuta Unkarin pääsarjassa pelaten joukkueensa riveissä 17 ottelua. Kauden jälkeen kiertolaisen matka jatkui jälleen kohti uusia haasteita: Uutta sopimusta etsinyt Martic kävi näytillä venäläisessä FK Rostovissa mutta jäi ilman haluamaansa. 

Tammikuussa 2022 itävaltalainen siirtyi Pohjolaan ja HJK:hon.

Uran tilastot:

Bundesliga (Itävallan pääsarja) 53 ottelua, 3 maalia, 5 syöttöä
NB. I (Unkarin pääsarja) 17 ottelua
1.HNL (Kroatian pääsarja)  4 ottelua