14
Peltola

Matti Peltola

  • Syntymäpäivä: 03/07/2002
  • Ikä: 21 vuotta

Lue tästä Peltolan laaja haastattelu keväältä 2022.

Matti Peltola liittyi HJK:n junioreihin jo pikkupoikana. Hänen nykyinen sopimuksensa sinivalkoisissa kestää kauden 2023 loppuun. Peltola on etsinyt paikkaansa kentällä, kun pelejä on tullut eri keskikenttäroolien lisäksi myös topparina ja molempina laitapuolustajina. Monipuolisen 185-senttisen Peltolan vahvuus onkin juuri laadukkaassa peruspelaamisessa.

Jalkapallouransa Peltola aloitti vantaalaisessa Keimolan Kaiussa mutta siirtyi HJK:hon kahdeksanvuotiaana. Kaudella 2018 Peltola teki ensiesiintymisensä miesten peleissä, kun hän pääsi kentälle yhdessä Ykkösen ottelussa. Peltola pääsi kauden aikana pukemaan myös maajoukkuepaidan ylleen, kun Erkka V. Lehtola valitsi keskikenttäpelaajan mukaan kolmeen ystävyysotteluun.

Kausi 2019 kului Peltolalla pääsääntöisesti Kakkoseen tippuneen Klubi 04:n matkassa, mutta nuorukainen pääsi tekemään ensiesiintymisensä HJK:n edustusjoukkueessa kauden viimeisessä yläloppusarjan ottelussa Ilvestä vastaan – Peltola oli avauskokoonpanossa ja kellotti täydet minuutit. Hän nousi kauden aikana myös kapteenistoon oman ikäluokkansa maajoukkueessa.

Kausi 2020 meni Peltolalta pieleen loukkaantumisen vuoksi, eikä hän pelannut kuin neljässä Suomen Cupin ja yhdessä Kakkosen ottelussa. Peltola ehti ennen vammaansa iskeä kuitenkin uransa avausmaalin Klubin edustusjoukkueessa, kun keskikentän työmyyrä pommitti komean osuman TPS:n verkkoon Klubin 3–0-voitossa. Peltola sai epäonnisesta kaudestaan huolimatta tililleen Suomen Cupin mestaruuden.

Kaudella 2021 Peltola onnistui vakiinnuttamaan paikkaansa Klubin edustusjoukkueen rotaatiopelaajana, kun monipuolinen nuorukainen esiintyi Klubi-paidassa 27 ottelussa. Peltola pääsi syksyn aikana edustamaan HJK:ta Konferenssiliigassa ja Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkuetta EM-karsinnoissa.

Peltolan pitkään odotettu läpimurto tapahtui kaudella 2022. Alkuvuodesta harvinaisen sydänongelman vuoksi sivussa otteluvahvuudesta ollut Peltola pääsi irti kesäkuun lopussa, ja heinäkuun alussa 20-vuotissyntymäpäiväänsä viettänyt Peltola lunasti välittömästi paikkansa Klubin avauskokoonpanossa. Monipuolinen Peltola pelasi pääosin topparina, mutta minuutteja kertyi myös laitapuolustajana sekä keskikentän pohjalla. Myös A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva noteerasi Peltolan huiman kehityksen, ja nuorukainen debytoi Huuhkajissa tammikuussa 2023.

Uran tilastot (tilanne 31.1.2023):
Veikkausliiga: 29 ottelua
Ykkönen: 4 ottelua
Kakkonen: 22 ottelua, 2 maalia, 2 syöttöä


Suomen A-maajoukkue: 1 ottelu
Suomen U21-maajoukkue: 4 ottelua
Suomen poikamaajoukkueet: 13 ottelua