Peltola

Matti Peltola
Puolustaja

Sarjatilastot 2023:
Ottelut
0
Minuutit
0
Maalit
0
Syötöt
0
  • Syntymäpäivä: 03/07/2002
  • Ikä: 20 vuotta
  • Kansalaisuus: Suomi

Lue tästä Peltolan laaja haastattelu keväältä 2022.

Matti Peltola liittyi HJK:n junioreihin jo pikkupoikana. Hänen nykyinen sopimuksensa sinivalkoisissa kestää kauden 2022 loppuun ja siinä on lisäksi optio kaudesta 2023. Peltola on etsinyt paikkaansa kentällä, kun pelejä on tullut eri keskikenttäroolien lisäksi myös topparina ja molempina laitapuolustajina. Monipuolisen 185-senttisen Peltolan vahvuus onkin juuri laadukkaassa peruspelaamisessa.

Jalkapallouransa Peltola aloitti vantaalaisessa Keimolan Kaiussa mutta siirtyi HJK:hon kahdeksanvuotiaana. Kaudella 2018 Peltola teki ensiesiintymisensä miesten peleissä, kun hän pääsi kentälle yhdessä Ykkösen ottelussa. Peltola pääsi kauden aikana pukemaan myös maajoukkuepaidan ylleen, kun Erkka V. Lehtola valitsi keskikenttäpelaajan mukaan kolmeen ystävyysotteluun.

Kausi 2019 kului Peltolalla pääsääntöisesti Kakkoseen tippuneen Klubi 04:n matkassa, mutta nuorukainen pääsi tekemään ensiesiintymisensä HJK:n edustusjoukkueessa kauden viimeisessä yläloppusarjan ottelussa Ilvestä vastaan – Peltola oli avauskokoonpanossa ja kellotti täydet minuutit. Hän nousi kauden aikana myös kapteenistoon oman ikäluokkansa maajoukkueessa.

Kausi 2020 meni Peltolalta pieleen loukkaantumisen vuoksi, eikä hän pelannut kuin neljässä Suomen Cupin ja yhdessä Kakkosen ottelussa. Peltola ehti ennen vammaansa iskeä kuitenkin uransa avausmaalin Klubin edustusjoukkueessa, kun keskikentän työmyyrä pommitti komean osuman TPS:n verkkoon Klubin 3–0-voitossa. Peltola sai epäonnisesta kaudestaan huolimatta tililleen Suomen Cupin mestaruuden.

Kaudella 2021 Peltola onnistui vakiinnuttamaan paikkaansa Klubin edustusjoukkueen rotaatiopelaajana, kun monipuolinen nuorukainen esiintyi Klubi-paidassa 27 ottelussa. Peltola pääsi syksyn aikana edustamaan HJK:ta Konferenssiliigassa ja Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkuetta EM-karsinnoissa.

Uran tilastot:

Veikkausliiga 17 ottelua
Ykkönen 4 ottelua
Kakkonen 22 ottelua, 2 maalia, 2 syöttöä
U21 maajoukkue 3 ottelua
Poikamaajoukkueet 13 ottelua