Ylitolva

Miska Ylitolva
Puolustaja

Sarjatilastot 2023:
Ottelut
0
Minuutit
0
Maalit
0
Syötöt
0
  • Syntymäpäivä: 23/05/2004
  • Ikä: 18 vuotta
  • Kansalaisuus: Suomi

Lue tästä Ylitolvan laaja haastattelu keväältä 2022.

Toukokuussa 2004 syntynyt Miska Ylitolva on kaudella 2022 HJK:n edustusjoukkueen nuorin pelaaja. Ylitolva liittyi sinivalkoisiin tammikuussa, kun HJK tiedotti tehneensä pelaajan kanssa 2+1-vuotisen sopimuksen. Rovaniemeläislähtöinen nuorukainen on pelipaikaltaan laitapuolustaja ja viihtyy paremmin oikealla laidalla. Juoksuvoimainen Ylitolva on yksi ikäluokkansa lupaavimpia pelaajia.

Ylitolva on pelannut juniorina FC Santa Clausissa, josta hän siirtyi Rovaniemen Palloseuraan C-junioreissa. Ennen ensimmäisiä aikuisten pelejään Ylitolva esiintyi alle 15- ja alle 16-vuotiaiden maajoukkueissa. Ensimmäiset miesten pelinsä Ylitolva sai tililleen kaudella 2020, kun nuori puolustaja pelasi yhdeksän ottelua RoPS:n farmijoukkue Rovaniemi Football Academyn (RFA) paidassa.

Kaudella 2021 Ylitolva pelasi sekä RFA:n että RoPS:n paidassa. Lisäksi puolustaja kävi luutimassa myös yhdessä A-nuorten SM-sarjan pelissä. Ylitolva pääsi pelaamaan kauden aikana paljon: pelejä kertyi lopulta 34 Suomen toiseksi ja kolmanneksi korkeimmilla sarjatasoilla sekä Suomen Cupissa. 

Syksyllä 2021 Ylitolva debytoi alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa pelaten ystävyysottelussa Liettuaa vastaan. Ylitolva pääsi kauden loppuhetkillä kentälle myös Veikkausliigan nousukarsintaottelussa AC Oulua vastaan.

Rovaniemen Palloseura ei kuitenkaan onnistunut kaatamaan oululaisia liigakarsinnoissa, ja perinteikäs lappilaisjoukkue joutui lopulta lakkauttamaan Ykkösessä pelanneen edustusjoukkueensa toiminnan. Moni pelaaja lähtikin etsimään pelipaikkaa napapiirin eteläpuolelta, ja niinpä Ylitolva päätyi HJK:hon. 

Ylitolvan sopimus Klubin kanssa oli osa helsinkiläisseuran ja Mäkelänrinteen urheilulukion yhteistyötä: Ylitolva pääsee jatkamaan lukio-opintonsa loppuun Helsingissä ja samalla keskittymään jalkapallouraansa Klubin edustusmiehistössä.

Uran tilastot:

Ykkönen 17 ottelua
Kakkonen 23 ottelua
Poikamaajoukkueet 7 ottelua