8
Hannola

Pyry Hannola
Keskikenttä

  • Syntymäpäivä: 21/10/2001
  • Ikä: 22 vuotta
  • Pituus: 184 cm
  • Paino: 79 kg
  • Kansalaisuus: Suomi

Pyry Hannola edustaa HJK:n nuorempaa osastoa. Rovaniemellä syntynyt pallotaituri liittyi HJK:hon kesken kauden 2020 mutta edusti lainasopimuksella SJK:ta kauden 2021. 184-senttinen Hannola on pelipaikaltaan ensisijaisesti keskikentän keskustan – niin sanotun kasipaikan – pelaaja, mutta pystyy pelaamaan myös puolustavammassa roolissa. Rovaniemeläisen vahvuudet ovat pallollisessa pelissä: Hannola on näppärä pallon kanssa ja hänellä on monipuolinen syöttövalikoima.

Hannola on kahden rovaniemeläisseuran, FC Santa Clausin ja Rovaniemen Palloseuran, kasvatti. Kaudella 2017 hän pääsi esiintymään ensimmäistä kertaa RoPS:n edustusjoukkueessa Veikkausliigaottelussa PS Kemiä vastaan. 15-vuotiaasta Hannolasta tuli tuolloin historian toiseksi nuorin Veikkausliigassa esiintynyt pelaaja. Myöhemmin kauden aikana Hannola ampui ensimmäisen maalinsa Suomen cupin ottelussa Oulun Palloseuraa vastaan. 

Hannola kuului myös Suomen alle 16-vuotiaiden maajoukkueen vakiokokoonpanoon.

Kausi Rovaniemellä jäi puolikkaaksi, kun kesällä 2017 Hannola siirtyi napapiiriltä Tanskaan FC Midtjyllandin juniorijoukkueeseen. Lupaava keskikenttäpelaaja pelasi Tanskan suurseuran organisaatiossa lopulta kolmen kauden ajan mutta ei päässyt debytoimaan Tanskan liigaa pelaavan edustusjoukkueen miehistössä virallisissa otteluissa. 

Hannola pelasi pääsääntöisesti alle 19-vuotiaiden joukkueessa, jonka riveissä hän pääsi pelaamaan myös Uefa Youth Leagueta neljän ottelun verran. Hannolan Tanskan aikojen kovimmaksi meriitiksi jäi alle 19-vuotiaiden joukkueen kanssa voitettu Tanskan nuorten mestaruus kaudella 2019. Keskikenttätaituri pelasi koko Tanskan visiittinsä ajan myös eri ikäluokkien poikamaajoukkueissa ja kantoi yhdessä ottelussa kapteenin nauhaakin.

Kesäkuussa 2020 Hannola palasi Suomeen, kun HJK tiedotti tehneensä 2+1-vuotisen sopimuksen keskikenttäpelaajan kanssa. Hannola pelasi aluksi reservijoukkue Klubi 04:ssä mutta pääsi nopeasti tekemään debyyttinsä myös edustusjoukkueessa tultuaan kentälle vanhaa seuraansa RoPS:aa vastaan. Hannolan ensimmäinen kausi sinivalkoisissa tuotti lopulta kuusi esiintymistä Veikkausliigassa ja Suomen mestaruuden.

Keväällä 2021 HJK lainasi rovaniemeläisen kaudeksi 2021 Seinäjoen Jalkapallokerhoon. Lainavuosi oli Hannolalle menestyksekäs, kun taitava keskikenttäpeluri pääsi pelaamaan koko kauden ajan isoja minuutteja Veikkausliigassa ja hänet valittiin kauden päätteeksi vuoden tulokkaaksi.

Hannola ansaitsi vahvoilla otteillaan paikan alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa, jossa hän pääsi kesällä debytoimaan ystävyysottelussa Ruotsia vastaan. Hannola vakiinnutti paikkansa Juha Malisen miehistössä nopeasti, ja keskikenttäpelaaja onkin kuulunut nuorten maajoukkueen kokoonpanoon siitä lähtien. Kauden jälkeen Hannola palasi Helsinkiin ja aloittaa kaudella 2022 ensimmäisen täyden kautensa Klubin edustusjoukkueessa. Hänen sopimuksessaan on optio myös vuodesta 2023.

Uran tilastot:

Veikkausliiga 30 ottelua, 6 syöttöä
U19 Boys League (Tanskan nuorten pääsarja) 24 ottelua, 1 maali
Suomen U21 maajoukkue 6 ottelua
Suomen poikamaajoukkueet 28 ottelua