mainos
HJK Helsinki - Helsingin Jalkapalloklubi | On vain yksi Klubi.

Uutiset

25.04.2013

Suomen tytöille kultaa koululaisten MM-kisoissa

Suomea koululaisten MM-kisoissa edustanut Pohjois-Haagan yhteiskoulun (PHYK) tytöt voittivat MM-kultaa Ranskan Bordeaux’ssa 14.4-21.4.2013 pelatussa turnauksessa.

PHYK:n joukkue esitti loistavia otteita läpi turnauksen ja kaatoi vastustajan toisensa jälkeen. Sunnuntain loppuottelussa vastassa oli isäntämaa Ranska, joka kaatui tiukan alkukamppailun jälkeen lopulta lukemin 3-1.

Joukkueen päävalmentaja sekä HJK:ssa TB-SM joukkuetta luotsaava Päivi Lehto tavoitettiin hyvissä tunnelmissa kotiutumisen jälkeen.

- Päätettiin tyttöjen kanssa jo ennen reissua, että voitto on omissa käsissä. Meillä oli niin hyvä ja vahva ryhmä kasassa, että ei ollut muuta vaihtoehtoa.

- Tällä hetkellä nuorista tytöistä löytyy sellaisia voittajatyyppejä, jotka ovat todella kiinnostuneita lajista. He haluavat menestyä, ymmärtävät mitä se vaatii ja ovat valmiita tekemään töitä sen eteen. 

Yksi heistä on joukkueen kapteeni Tessa Auvinen.

- Pikkuhiljaa alkaa vasta ymmärtämään, että me voitettiin MM-kultaa. Joukkue pelasi täysillä ja jokainen antoi kaikkensa. Tahtoa oli, tuki ja luotto valmentajilta oli kova. Todella hyvä fiilis, kiteyttää keskikentällä viihtyvä, Naisten Ykköstä HJK:ssa pelaava nuori nainen.

HJK ja Pohjois-Haagan yhteiskoulu ovat tehneet jo vuosia yhteistyötä jalkapallon saralla. 

- Olemme kehittäneet yhteistyötä urheilulukion ja yhä enemmän myös ylä-asteen kanssa niin, että toiminta palvelee mahdollisimman hyvin pelaajaa. PHYK:ssä tehdään kovasti töitä urheilun eteen. MM-kulta on hieno palkinto koululle, kommentoi HJK:n valmennuspäällikkö Jari Rantanen.

Päivi Lehto korostaa myös toisen valmentajan Salla-Maj Saresvuon merkitystä.

- Salla toi hyvää nuorta energiaa valmennukseen, hänessä on potentiaalia. Siksi halusin hänet ehdottomasti mukaan turnaukseen.

Viidennelle sijalle sijoittuneen poikien joukkueen valmentajat Jaakko Nevanlinna ja Juska Savolainen saavat myös kiitosta.

- Poikien joukkue oli yksi meidän parhaista kannattajista. Heidän tsemppinsä ja kannustuksensa olivat korvaamattomia, ne toivat lisää uskoa tyttöjen tekemiseen. 

- Olen todella ylpeä joukkueesta. Onnistunut paketti, päättää Päivi Lehto.

HJK onnittelee nuoria pelaajia hienoista saavutuksista Ranskassa!

HJK:n maailmanmestaripelaajat: Anniina Sankoh, Vilja Aaltonen, Silja Suoniemi, Kaisa Collin, Anni Varjonen, Tessa Auvinen, Pihla Pohjankyrö, Enna Halonen, Ella Alakomi

Valmentajat: Päivi Lehto ja Salla Saresvuo.


Lisää uutisia

Tämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisää tietoa tästä ».