mainos
HJK Helsinki - Helsingin Jalkapalloklubi | On vain yksi Klubi.

Uutiset

24.02.2015

CIES: HJK Pohjoismaiden paras kasvattajaseura

 

HJK on CIES:n (The International Centre for Sports Studies) julkaisemalla jalkapallon kasvattaseuralla upeasti parhaana Pohjoismaisena seurana sijalla 20.

Tutkimukssa on huomioitu 31 suurta eurooppalaista sarjaa ja laskettu näissä pelaavat, kunkin seuran kasvattamat pelaajat. Tutkimuksessa seuran kasvatiksi lasketaan pelaaja, joka on pelannut seurassa vähintään kolme kautta 15-21 ikävuoden välillä.

HJK on Pohjoismaisista seuroista ykkösenä 36:lla pelaajallaan. Klubin jälkeen Pohjoismaiden seuraavaksi parhaat kasvattajaseurat ovat tanskalainen Midtjylland ja FC Honka, joilla molemmilla on listattuna 30 pelaajaa.

Koko listalla erottuu selkeästi kaksi joukkuetta, Ajaxin ja Partizanin yltäessä omiin lukemiinsa. Ajax on koko listan ykkönen 77:llä pelaajalla ja Partizan seuraa tiiviisti perässä 74:llä pelaajalla.

CIES:n tutkimuksessa Klubi jättää monta todellista suurseuraa taakseen. HJK:n takaa listoilta löytyvät muunmuassa PSG (23), Arsenal (28), Bayern München (32), Atletico Madrid (67) ja Manchester City (75).

CIES:n lista löytyy kokonaisuutena täältä. 

Lisää uutisia

Tämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisää tietoa tästä ».