mainos
HJK Helsinki - Helsingin Jalkapalloklubi

Uutiset

otteluennakko
02.05.2015

HJK-FF Jaro 3.5.

Klubi pelaa sunnuntaina toisen peräkkäisen kotipelinsä, kun Sonera Stadiumilla vastaan asettuu pietarsaarelainen FF Jaro.

Molemmat joukkueet pelasivat myös viime keskiviikkona, jolloin molempien pistepussi myös karttui kolmella pisteellä. Klubi kaatoi kotonaan Demba Savagen loppuhetken maalilla KTP:n 1-0 ja Jaro puolestaan kukisti Pietarsaaressa toisen sarjanousijan, Ilveksen, 3-1. Klubi on ollut viime vuosina Jarolle ylitsepääsemätön vastustaja. Edellisen kerran pietarsaarelaiset ovat juhlineet Veikkausliigassa kolmea pistettä Klubin kustannuksella vuonna 2011 ja vierasvoitosta on ehtinyt kulua vielä kolme vuotta sitäkin pitempään. Viime kauden kolmesta kohtaamisesta Klubi nappasi täydet yhdeksän pistettä kaatamalla Jaron kertaalleen kotona ja kaksi kertaa vieraissa.

- Jaron pelaajisto on muuttunut jonkin verran viime kaudesta, pelitapa puolestaan on hyvinkin samanlainen. Keskikentällä pelaajat vaihtavat paljon paikkoja, luovat ylivoimatilanteita ja käyttävät lyhytsyöttöpeliä koko ajan. Pallonmenetyksen jälkeen alkaa nopea tilanneprässi, mikä on ollut tyypillistä Eremenkon (Alexei) joukkueille, kertoo HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo sunnuntaisesta vastustajasta.

Keskiviikon ottelussa KTP:tä vastaan HJK onnistui pitämään maalinsa puhtaana ensimmäisen kerran tämän kauden aikana. Puolustus toimi koko ottelun läpi hyvin, eikä vierailija päässyt juurikaan maalintekotilanteisiin. Lehkosuo olikin tyytyväinen joukkueensa puolustamiseen.

- Paransimme puolustamistamme HIFK-pelistä KTP-peliin todella paljon. Varsinkin syvällä omalla puoliskollamme puolustaminen parani reilusti. Hyvää puolustamista pitää jatkaa ja parantaa vielä lisää, Lehkosuo miettii.

Hyökkäyspelaamisessa Klubi ei ole vielä saanut ketsuppipullon korkkia täysillä auki. Kauden neljässä ensimmäisessä maalissa on syntynyt yhteensä kuusi maalia, joista kolme iskettiin RoPSin verkkoon kauden avausottelussa. Tämän jälkeen HJK on tehnyt yhden maalin jokaisessa pelaamassaan ottelussa (FC Lahti, HIFK ja KTP).

- Hyökkäysvaiheessa pallottomien pelaajien sijoittumiseen ja liikkumiseen kentällä on kiinnitetty huomiota KTP-pelin jälkeen. Pyrkimyksenä on saada vaarallisuutta hyökkäyksiimme ja enemmän viimeistelytilanteita hyville maalintekosektoreille, Lehkosuo päättää.

Klubi saa sunnuntaiseen otteluunsa vihdoin mukaan myös kapteeninsa, kun Markus Heikkinen nähdään kokoonpanossa ensimmäisen kerran tällä kaudella. Nikolai Alho on pikkuhiljaa kunnossa, mutta poissa vielä Jaro-ottelusta. Ousman Jallow loukkasi reitensä KTP-pelissä ja on sivussa pari viikkoa. Roni Peiponen loukkasi itseään nuorten maajoukkueottelussa ja on sivussa sunnuntain ottelusta. Peiposen odotetaan palaavan harjoitusvahvuuteen jo alkuviikosta.

HJK-FF Jaro sunnuntaina 3.5. kello 16.00 Sonera Stadiumilla. Osta lippu ennakkoon täältä! Mikäli et pääse paikan päälle, ottelun voi katsoa suorana lähetyksenä HJK TV:stä.

Lisää uutisia

Tämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisää tietoa tästä ».