mainos
HJK Helsinki - Helsingin Jalkapalloklubi

Uutiset

otteluennakko
13.05.2015

HJK-IFK Mariehamn 14.5.

Suomessa vietetään helatorstaina jalkapallokultturipäivää ja Helsingissä päivää voi juhlistaa Veikkausliigan kärkikamppailulla HJK-IFK Mariehamn.
Sarjakärki Klubi isännöi sarjassa kolmantena olevia saarelaisia ensimmäisen kerran tällä kaudella.

Joukkueiden kolmesta viime kauden Veikkausliigakohtaamisesta ei draamaa puuttunut. Kaksi kertaa HJK ratkaisi voiton aivan ottelun lopussa. Sonera Stadiumilla joukkueet kohtasivat kahdesti. Ensimmäisessä kohtaamisessa Demba Savage laukoi Klubin voittoon lisäajan seitsemännellä minuutilla ja toisessa kotiottelussa Savage johdatti hattutempullaan Klubin 5-1 voittoon. Ainoan vieraspelinsä HJK voitti 0-2, kun Nikolai Alho ja Oussou Konan iskivät maalin mieheen aivan ottelun viime hetkillä.

Veikkausliigan hyvin aloittanut IFK Mariehamn on vielä toistaiseksi onnistunut välttämään tappion kaikissa pelaamassaan kuudessa ottelussa. Kuuden pelin jälkeen pistesarake näyttää 12 pistettä kolmen voiton ja kolmen tasapelin seurauksena. Klubi on pelin enemmän pelanneena onnistunut napsimaan kaksi pistettä saarelaisia enemmän ja pitää hallussaan Veikkausliigan kärkipaikkaa.

Lähtökohdat viittaavat siis jälleen kerran erittäin tiukkaan otteluun.

-Heillä on ollut loistava alkukausi, jonka aikana he ovat jo osoittaneet vaarallisuutensa. IFK Mariehamnin puolustus on toiminut hyvin ja erikoistilanteissa he ovat olleet vahvoja. Heillä on hyökkäyspäässä monta todella vaarallista pelaajaa, joiden kanssa pitää olla tarkkana ja hereillä koko pelin ajan, tuumii HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo.

Klubin ja IFK Mariehamnin väliset ottelut ovat olleet vuosien saatossa melkoisia spektaakkeleja, joissa on nähty usein todella iloista hyökkäyspelaamista. Runsasmaalisista otteluista yksi mieleenpainuvimmista oli joukkueiden kohtaaminen vuonna 2012, kun Joel Pohjanpalo iski Klubin 3-1 voittoon uskomattomalla hattutempullaan.

-Tiukkoja vääntöjä ollaan pelattu heitä vastaan ja en usko että se muuttuu torstaina mihinkään. Omassa pelaamisessamme on vielä asioita, joita pitää parantua ja jotka askel askeleelta paranevatkin koko ajan. Puolustamisen hyvä taso pitää säilyttää ja hyökkäyskolmanneksella täytyy olla tehokkaampia, ”Bana” painottaa.

Helatorstain kärkikamppailun yhteydessä ja sitä ennen Sonera Stadiumilla on paljon oheistoimintaa. Markku ”Peltsi” Peltoniemi järjestää Urheilukadulla HJK:n toimiston edustalla Peltsin antiikkikirppiksen, josta voi tulla tekemään hienoja löytöjä klo 12.30 alkaen (HUOM! Vain käteisellä). Lisäksi Urheilukadun puolella Klupipäädyn edustalla on urheiluvälinekierrätyspiste, jonka lahjoitukset ohjataan Hope:n kautta hyväntekeväisyyteen. Myös kulinaristeja hemmotellaan, sillä Henri Alen tulee valmistamaan Klubi-dogeja klo 12.30 alkaen Urheilukadun myyntipisteeseensä. Perheen pienimmillekin on viihdykettä tarjolla mm. Ympäri stadionia kiertävän Harri Hylkeen muodossa.

-Totta kai pelaajat saavat aina lisäenergiaa aina kun paikalla on paljon yleisöä ja hyvä tunnelma. Meitä kannustavan oman kotiyleisömme edessä on aina hienoa pelata, se on kuin juhlapäivä meille. Toivottavasti saadaan torstaina tunnelma kattoon ja stadion täyteen, Lehkosuo toivoo.

HJK:n kokoonpanossa on torstain kärkikamppailussa pieni muutos edelliseen otteluun verrattuna. Robin Lod ei ole kokoonpanossa ja pitkäaikaispotilaat Ousman Jallow, Nikolai Alho ja Gideon Baah ovat myös poissa. Keskiviikkona harjoituksista flunssan vuoksi poissa olleen Rasmus Schüllerin pelikunto arvioidaan pelipäivänä.

HJK-IFK Mariehamn torstaina 14.5. kello 14.00 Sonera Stadiumilla. Osta liput ennakkoon täältä. Mikäli et pääse paikan päälle, näyttää HJK TV ottelun suorana lähetyksenä klo 13.50 alkaen.

Lisää uutisia

Tämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisää tietoa tästä ».