mainos
HJK Helsinki - Helsingin Jalkapalloklubi | On vain yksi Klubi.

Uutiset

Robin Lod esiintyy Sonera Stadiumilla viimeist? kertaa ennen siirtoaan Panathinaikosiin.
otteluennakko
20.05.2015

HJK-FC Inter 21.5.

HJK pelaa kauden kuudennen kotiottelunsa torstaina, kun Veikkausliigan kärkikamppailussa vastaan asettuu turkulainen FC Inter.

Klubi on ollut toistaiseksi Sonera Stadiumilla voittamaton ja kuudesta kotiottelusta on saldona viisi peräkkäistä voittoa ja kotiavauksessa pelattu tasapeli FC Lahtea vastaan. Oma maali on pysynyt Sonera Stadiumilla puhtaana jo yli 11 puoliaikaa putkeen, joten Interillä on tiedossa hikinen iltapuuhde, mikäli turkulaiset aikovat poistua Helsingistä pisteiden kera.

Joukkueiden viime kauden kohtaamiset olivat tasaisia. Veikkausliigassa pelatusta kolmesta ottelusta Klubi otti kaksi voittoa ja kerran pelattiin tasan, minkä lisäksi joukkueet kohtasivat myös Suomen cupin finaalissa. Klubi vei tasaisen kohtaamisen lopulta vasta rangaistuspotkukilpailun jälkeen ja nappasi tuplamestaruuden itselleen. 

Inter on aloittanut kautensa hyvin. Turkulaiset ovat Klubia pelin vähemmän pelanneena vain kolme pistettä perässä ja paremman maalieronsa turvin turkulaiset kiilaavat Klubin edelle jo torstaina, mikäli onnistuvat selviytymään ottelusta voittajana. Klubi ei ole saanut koneestaan kaikkea irti viime otteluissa, mistä kertoo Vaasassa sunnuntaina VPS:ää vastaan pelattu 2-2 tasapeli. Kotikentällä tulokset ovat hyviä ja saman täytyy jatkua myös torstaina Interiä vastaan. 

-Valmistautuminen otteluihin ei vaihtele kotipelien ja vieraspelien mukaan, vaan samalla tavalla valmistaudutaan jokaiseen otteluun. Valmentajien tehtävänä on löytää ne asiat, mitkä eivät pelissä toimi tarpeeksi hyvin ja viedä ne harjoituskentälle. Pelin jokaisen osa-alueen pelaamisen on vielä vahvistuttava. Siihen ei mitään taikatemppuja ole, vaan se vaatii kovaa työntekoa kaikilta, kertoo HJK:n päävalmentaja Mika ”Bana” Lehkosuo.

Inter on ollut alkukaudella Veikkausliigan tehokkain joukkue. Turkulaiset ovat viimeistelleet kahdeksassa pelaamassaan ottelussa 17 maalia, vähintään yhden jokaisessa pelaamassaan ottelussa. Bana tietääkin että torstaina vastassa on erittäin vaarallinen joukkue.

-Inter on löytänyt todella hyviä pelaajia Suomen rajojen ulkopuolelta. Siihen kun lisätään laadukkaat suomalaiset pelaajat, on heillä jälleen kerran erittäin vaarallinen kokonaisuus kasassa. Vaarallisimmillaan Inter on hyökkäyspäässä, missä heillä on useita todella hyviä pelaajia, kuten Gnabouyou, Njoku, Duah ja Ojala. Hambo oli myös alkukaudesta todella tehokas, vaikka onkin ilmeisesti torstain pelistä sivussa, Bana miettii.

Interille ottelu on jo kauden kolmas Sonera Stadiumilla. Joukkue nappasi HIFK:n kustannuksella Suomen cupissa jatkopaikan, mutta koki Veikkausliigan revanssissa helsinkiläisille kauden toistaiseksi ainoan tappionsa. Pelaaminen on turkulaisilla kuitenkin ollut koko kauden hyvällä mallilla ja Lehkosuo odottaakin torstain pelistä tiukkaa kamppailua.

-Ehkä kaikkein vaarallisimmillaan Inter on, kun he pääsevät käyttämään hyökkäyspään pelaajiensa nopeutta vastaiskuissa. Toki Job Dragtsman joukkueilta on aina luonnistunut hidas hyökkääminen hyvin, eikä tämän kauden Inter ole poikkeus siinä. Myös heidän puolustuspelaaminen on kehittynyt mielestäni aiempiin vuosiin verrattuna, Bana jatkaa.

HJK:n pelaajista katsojien suurin mielenkiinto kiinnittyy torstaina Robin Lodiin. Kreikkalaiseen suurseuraan Panathinaikokseen siirtyvä Lod esiintyy nimittäin Sonera Stadiumilla viimeistä kertaa HJK-nutussa. Lod toivookin katsomon tulevan täyteen ja tunnelman olevan totutun hyvä viimeisessä kotiottelussaan. ”Röbä” siirtyy ateenalaiseen mahtiseuraan sunnuntaisen SJK:ta vastaan pelattavan vierasottelun jälkeen.

-Robin on pelannut loistavasti viimeiset pari vuotta ja on noussut Veikkausliigan keskikenttäpelaajien ehdottomaan eliittiin. Panathinaikos on hänelle suuri mahdollisuus ja toivon, että hän säilyy terveenä ja pääsee näyttämään osaamisensa Kreikassa, Lehkosuo suitsuttaa Kreikkaan siirtyvää Lodia.

Klubin sairasosastolla on edelleen neljä reisivammoista kärsivää potilasta. Formose Mendy ja Ousman Jallow ovat jo lähellä paluuta pelikentille. Nikolai Alhoa ja Gideon Baah’ta joudutaan odottamaan vielä hieman pitempään, mutta myös Alho ja Baah ovat toipumassa kovaa kyytiä. 

HJK-FC Inter torstaina 21.5. kello 18.30 Sonera Stadiumilla. 

Osta liput otteluun tästä ». Ottelusta on myös suora lähetys HJK TV:ssä »

HJK Kausari 2019 myynnissä nyt!

Lisää uutisia

Tämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisää tietoa tästä ».