mainos
HJK Helsinki - Helsingin Jalkapalloklubi

Uutiset

otteluraportti
21.05.2015

HJK-FC Inter 2-0 (0-0)

Veikkausliigan ottelu HJK-FC Inter torstaina 21.5. kello 18.30 Sonera Stadiumilla

HJK nappasi viidennen kotivoittonsa putkeen, kun turkulainen FC Inter kaatui Sonera Stadiumilla 2-0. Klubin molemmista maaleista vastasi japanilainen Mike Havenaar, joka osui kahdesti rangaistusalueen sisältä. Klubin maali pysyä jälleen kotikentällä puhtaana, myöskin viidennen kerran peräjälkeen.

Ottelu alkoi räväkästi. Havenaar kurotti heti toisella peliminuutilla ensimmäiseen tilanteeseensa, mutta japanilaisen ohjaus osui vielä vain tolppaan ja Magnus Bahne Interin maalilla sai huokaista helpoituksesta. Myös Interillä oli ensimmäisellä jaksolla omat tilanteensa, mutta Philip Njoku ei saanut palloa avopaikasta ohi loistavasti pelanneen Daniel Örlundin.

Myös turkulaiset osuivat maalipuihin ensimmäisen jakson aikana. Laidaltaan vetopaikkaan noussut Petros Kanakoudis tulitti väkevän kudin, jonka Örlund torjui tolpan kautta kulmapotkuksi. Örlund oli avauspuolikkaan vaikeina hetkinä tutusti HJK:n tuki ja turva, totutun rauhallisesti.

Demba Savage oli vielä aivan ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä todella lähellä viedä isännät johtoon. Savagen kulmapotkuun kurottama jatko osui kuitenkin, jälleen kerran, maalipuihin ja tauolle poistuttiin 0-0 lukemissa.

Toiselle jaksolle Klubi sai terävöitettyä hyökkäyspelaamistaan vielä enemmän ja lopulta tulostakin alkoi syntyä. Atom nousi tunnin kohdalla loistavasti oikealta laidalta ja keskitti pallon kohti maalin takatolppaa. Havenaar nousi päineen Magnus Bahnen käsiä korkeammalle ja puski Klubin 1-0 johtoon.

Ottelua oli takana reilut 70 minuuttia, kun Demba Savage hankki pitkän juoksunsa päätteeksi kulmapotkun isännille. Zenelin kulma tuli hyvin viiden metrin viivalle, jossa Havenaar oli odottamassa. Pallo maaliin ja peli kotijoukkueelle 2-0. Havenaarin tullessa vaihtoon muutamaa minuuttia myöhemmin, osoitti koko yleisö japanilaiselle seisaallaan suosiota. Havenaarista näki, että harteilta putosi onnistumisten myötä iso taakka ja että onnistumiset tekivät hyvää miehen itseluottamukselle.

Inter ei onnistunut toisella jaksolla hätyyttelemään HJK:n maalia juurikaan, vaan Klubi nollasi vieraansa viidennen kerran peräkkäin Sonera Stadiumilla. Örlundin otteet ovat olleet lupauksia herättäviä ja ruotsalaistorjuja onkin jo torjunut tiensä kannattajien sydämiin.

HJK:n seuraava ottelu on jo sunnuntaina Seinäjoella, kun vastassa on sarjan kakkospaikalle helsinkiläisten tieltä tänään tippunut SJK. Seuraava kotiottelu pelataan perjantaina 29.5. kun vastassa on KuPS.

 

HJK: Örlund; Sorsa, Moren, Heikkinen, Lampi; Schüller (69. Malolo), Lod; Savage, Atom, Zeneli (75. Klinga); Havenaar (79. Kolehmainen)

Vaihdossa: Sahlgren, Heikkilä, Peiponen, Moussi

HJK-FC Inter 2-0 (0-0)

(59' 73' Havenaar) 

Katso ottelun tilastot »

Lisää uutisia

Tämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisää tietoa tästä ».