mainos
HJK Helsinki - Helsingin Jalkapalloklubi | On vain yksi Klubi.

Uutiset

27.07.2016

Lehkosuo: Tänne on lähdetty hakemaan tulosta, ei kokemuksia

HJK:n europelit jatkuvat huomenna vieraissa ja viikon kuluttua kotona IFK Göteborgia vastaan.

HJK on selvittänyt tiensä Eurooppa-liigan karsinnoissa kolmannelle kierrokselle. Arpa heitti vastustajaksi sinivalkoraitapaidat lännestä, Allsvenskanin kolmossijaa pitävän IFK Göteborgin. Päävalmentaja Lehkosuo pitää vastustajaa vahvana vaan ei mahdottomana:

- Ruotsalaisella jalkapallolla on pitkät perinteet, heillähän on ollut jo 1958 omat MM-kisat, joissa nuori Pelé teki debyyttinsä. Vahva jalkapallokulttuuri näkyy täällä pienissäkin asioissa ihan jokaisella tasolla.

- Ensimmäisellä kierroksella Atlantasta vastaan olimme selkeitä ennakkosuosikkeja. Toisella kierroksella Beroeta vastaan tilanne oli fifty-fifty, ehkä ihan köykäisesti olimme ennakkosuosikkeja. Nyt vaaka kääntyy selkeästi niin, että olemme altavastaajia ottelupariin lähdettäessä ja IFK Göteborg selkeä ennakkosuosikki. Kuitenkaan se ei ole missään nimessä mahdoton joukkue voitettavaksi.

Vastustajan pelaajia ja pelejä on analysoitu tarkkaan ja heti alusta saakka kyyti tulee olemaan kovaa:

- Göteborg on ollut yleensä vahva pelin alussa ja siihen on varauduttava. Allsvenskanin peleissä peli on aina tasoittunut toisella jaksolla.

- Vierasmaali on tärkeä asia ja antaa hyvät lähtökohdat kotiotteluun. Sellaista tulosta haetaan, että kotona on mahdollisuudet jatkoon. Korostan sitä, että ehdottomasti haluamme tästä otteluparista eteenpäin. Tänne on tultu hakemaan tulosta, ei kokemuksia.

Joukkue lensi keskiviikkoaamuna Göteborgiin. Kotiin jäivät Taye Taiwoa ja Odu, jotka eivät ole pelikunnossa. Varhaisesta aamukoneesta uupui myös Medo, joka nukkui pommiin. Lehkosuo ei kuitenkaan ole huolissaan rosteristaan:

- Ei yksittäisten pelaajien puuttuminen vaikuta meidän pelisysteemeihin. Totta kai Taiwo ja Odu ovat tärkeitä pelaajia, mutta heidän perään ei kannata sekuntia enempää miettiä. Kaikki energia ja tekeminen on nyt näiden kahdeksantoista pelaajan ympärillä, jotka ovat täällä ja heidän kanssa mennään hoitamaan homma.

- Medo on mokannut nukkumalla pommiin, mutta häntä itseään tämä ottaa varmasti päähän enemmän kuin ketään muuta. Tässä ei sen suurempaa vahinkoa sattunut, hän tulee perässä ja ehtii normaalisti harjoituksiin tänään. Taktiikkapalaverin käyn hänen kanssaan sitten läpi kahden kesken.

Veikkaus TV näyttää huomisen vieraspelin. Sonera Stadiumilla 4.8. kello 19.00 pelattavaan toiseen osaotteluun voit ostaa liput tästä »

 

HJK Kausari 2019 myynnissä nyt!

Lisää uutisia

Tämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisää tietoa tästä ».