mainos
HJK Helsinki - Helsingin Jalkapalloklubi | On vain yksi Klubi.

Uutiset

20.12.2016

Wallénille Euroopan korkein valmennuslisenssi

 

HJK:n maalivahtivalmentaja Ville Wallén on suorittanut UEFA:n korkeimman maalivahtivalmentajan koulutuksen. Palloliiton maalivahtien valmennuspäällikkö Antti Niemi ojensi UEFA:n GK A–lisenssin Wallénille tänään.

Ville Wallén oli HJK:n edustusjoukkueen luottovahti vuosien ajan ja voitti seuran väreissä kuusi Suomen mestaruutta. Lopetettuaan pelaajauransa kauden 2013 jälkeen Wallén on vastannut HJK:n maalivahtivalmennuksesta ja valmentanut myös koulujen aamuryhmiä viimeiset pari vuotta.

Wallénilla on ennestään suoritettuna UEFA B valmennuslisenssi, mikä oli myös vaatimuksena maalivahtivalmennuskoulutukseen hyväksymiselle. UEFA GK A-kurssin kouluttajina toimivat Suomessa Antti Niemi ja Kari Laukkanen Palloliitosta. UEFA:n kouluttaja kävi Sonera Stadiumilla tarkkailemassa koulutuksen etenemistä ja laatua.

– Kurssi on ollut vaativa, mutta innostava. Maalivahtivalmentaja on yhä enemmän osa koko joukkueen valmennusta. Suunta on staattisesta toiminnasta kohti pelinomaisia harjoitteita ja teknis-taktista toimintaa. Maalivahdin rooli korostuu nykyjalkapallossa niin puolustettaessa kuin hyökätessäkin, Wallén toteaa.

HJK Kausari 2019 myynnissä nyt!

Lisää uutisia

Tämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisää tietoa tästä ».