mainos
HJK Helsinki - Helsingin Jalkapalloklubi | On vain yksi Klubi.

Uutiset

04.10.2017

HJK ry:n puheenjohtaja Kai Koskinen ECA:n seurajohtokoulutuksessa

HJK eurooppalaisten huippuseurojen joukossa hakemassa uusinta oppia modernin seurajohtamisen osa-alueista.

Kai Koskinen suoritti Euroopan seurajoukkueiden kattojärjestön ECA:n (European Club Association) ja Tukholman yliopiston järjestämän seurajohtokoulutuksen (Club Management Program). Puolitoistavuotinen koulutus muodostui kuudesta seurajohtamisen eri osa-aluetta käsittelevästä moduulista.

– Ohjelma antoi erittäin kattavan kuvan modernista seurajohtamisesta sisältäen strategian ja johtamisen, urheilujohtamisen, myynnin ja markkinoinnin, yhteisön rakentamisen, stadionprojektit ja -toiminnot sekä viestinnän. Jokainen osa-alue oli erittäin laadukkaasti toteutettu. Intensiivijaksojen luennoitsijat olivat huippuluokkaa, kuten City Football Groupin toimitusjohtaja Ferran Soriano, moneyball-ajattelun jalkapalloon tuonut Rasmus Ankersen sekä Soccernomics-kirjan kirjoittanut, Financial Timesin toimittaja Simon Kuper, avaa Koskinen.

Ohjelmaan osallistui 40 seuran johtoa 30 eri maasta. AC Milanin, Inter Milanin ja Tottenhamin kaltaisten isojen seurojen lisäksi mukana oli paljon keskisuuria seuroja. HJK:n lisäksi Pohjoismaista oli mukana mm. FC Kööpenhamina ja FF Malmö.

– Ohjelma tarjosi hyvän mahdollisuuden tutustua eurooppalaisten huippuseurojen johtoon. Kansainvälisten asioiden hoitaminen helpottuu kun oma kontaktiverkko ulottuu nyt lukuisiin seuroihin ja maihin, toteaa Koskinen.

HJK:n visiona on olla Pohjoismainen huippuseura, ja tätä tavoitetta kohti on otettu jo pitkiä askeleita.

– Sain toki paljon sparrausta meitä isommilta ja pidemmällä olevilta seuroilta, mutta huomasin ilokseni, että olemme joissakin asioissa jopa edellä muita. Meidän juureva kytkeytyminen yhteiskuntaan laajan junioritoiminnan ja iltapäiväkerhotoiminnan kautta kelpaisi esimerkiksi mille tahansa seuralle maailmassa, jatkaa Koskinen.

HJK Kausari 2019 myynnissä nyt!

Lisää uutisia

Tämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisää tietoa tästä ».