mainos
HJK Helsinki - Helsingin Jalkapalloklubi | On vain yksi Klubi.

Uutiset

20.04.2018

MunKlubi -kampanja luo yhteisöllisyyttä

Huomasimme, etteivät seuramme omat juniorit ole käyneet riittävästi kotiotteluissamme. MunKlubi projektilla pyrimme lähentämään edustusjoukkuetta ja junioreita ja siten luomaan vahvemman Klubiyhteisön.

Aloitimme MunKlubi -projektin maaliskuun lopulla. Hankkeen perusidea toteutetaan siten, että kaksi liigapelaaja vierailee HJK:n juniorijoukkueen tai yhteistyöseuran harjoituksissa.

Harjoituksissa liigapelaajat harjoittelevat kyseessä olevan joukkueen treenikalenterin mukaan, ikään kuin he itsekin olisivat junioreita. Harjoituksista otetaan kuvia ja kuvataan videoita, joita pystyy seuraamaan HJK:n instagram-tililtä.

Harjoitusten lisäksi projektiin kuuluu myös junioreiden vierailu Klubin kotiottelussa. Ennen ottelun alkua valmennustiimimme jäsen sekä joku vaihtopelaajistamme kertoo nuorille mihin keskittyä peliä seuratessa. Kerromme heille myös, miten olemme valmistautuneet otteluun.

HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti on tiedostanut ongelman.

– Olemme satakymmenen vuotta vanha seura ja mielestäni emme ole koskaan osanneet puhua omillemme seuran sisällä meidän yhteisömme kasvattamisen puolesta.

Liigapelaajien osallistumisella junioreiden harjoituksiin, pyritään lähentämään junioreita ja edustusjoukkuetta. Toivomme, että organisaatiomme nuoret oppisivat tuntemaan edustusjoukkueen pelaajia ja sitä kautta saapuisivat myös katsomaan otteluita.

Tavoitteena projektissa on myös Klubiyhteisön eli meidän omien junioreiden ja yhteistyöseurojen sitouttaminen toisiinsa ja yhteistyön parantaminen. Myös edustusjoukkueen ja junioritoiminnan yhteistyökonseptien luominen.

Samantyyppisiä projekteja on yritetty aikaisemminkin, mutta vasta nyt siihen on todella ryhdytty panostamaan kokonaisvaltaisesti.

– Vastaavaa on kyllä yritetty aiemminkin, mutta ei samalla määrätietoisuudella. Nyt olemme palkanneet oman erillisen henkilön hoitamaan MunKlubi kampanjaa, Riihilahti toteaa. Ilman vastuullista toimijaa asia jäisi vain hyväksi ideaksi, mutta nyt sitä pelkoa ei ole.

MunKlubi kampanjan koordinaattori palkattu Sonia Quiat painottaa että hankkeen takana on koko HJK:n organisaatio.

– Vierailevat pelaajat valitaan yhteistyössä edustusjoukkueen valmennusryhmän ja juniorijoukkueiden valmennuspäälliköiden kanssa. Edustuksen päävalmentaja Mika Lehkosuo näytti hankkeelle vihreää valoa jo projektin luomisvaiheessa käydyissä keskusteluissa. Myös pelaajat ovat ottaneet asian ilolla vastaan.

Alkuvaiheessa oleva hanke on saanut positiivista palautetta kaikilta osapuolilta. Koordinaattori Quiat toivookin hankkeelle jatkoa. Toimitusjohtaja Riihilahti allekirjoittaa tämän.

– Sen huomasi heti, että tämä on oikea asia tehdä. Projekti on vasta alkutekijöissään ja todelliset lukemat siitä kuinka olemme onnistuneet ilmenevät vasta myöhemmin. Työn on oltava pitkäjänteistä. Mutta ei saa liikaa katsoa vain tilastoja, sillä jo nyt huomaa asian tärkeyden.

 

#MunKlubi tänään HJK West 04n vieraana. Messissä @_amrgamal ja @patronh. #HJK #OnVainYksiKlubi

Henkilön HJK Helsinki (@hjkhelsinki) jakama julkaisu

HJK Kausari 2019 myynnissä nyt!

Lisää uutisia

Tämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisää tietoa tästä ».