mainos
HJK Helsinki - Helsingin Jalkapalloklubi | On vain yksi Klubi.

Uutiset

#36 Vertainen
24.04.2018

Kristallinkirkas tavoite

Jo vaippaiässä ensimmäiset jalkapallo-oppinsa saanut Eetu Vertainen tavoittelee ammattilaisuutta tosissaan, mutta ymmärtää myös koulunkäynnin tärkeyden.

Määrätietoinen, motivoitunut ja itsevarma ovat kolme adjektiivia, joilla Eetu Vertainen kuvailee itseään. Sanotaan, että määrätietoisuuden näkee henkilön kävelytyylistä. Pitkin ja rehdein askelin etenevä, Kirkkonummelta lähtöisin oleva, Vertainen tukee tätä väitettä.

Lapsuudessaan Kirkkonummella Vertainen sai ensi kosketuksen jalkapalloon, lajiin, joka on määrittänyt nuoren miehen elämää, määrittäen edelleen. Ja omien toiveidensa puolesta määrittää vielä tulevaisuudessakin. Miehen neljästä sisaruksesta kolme harrastivat jalkapalloa ja perheen nuorimmaisen oli helppo lähteä harrastukseen mukaan.

– Olin muistaakseni neljä vuotias kun isäni vaan tuli sanomaan, että tunnin päästä treenit. Olin toki aiemminkin jo pelannut vaipat päällä veljen treeneissä. Mutta nuo olivat ensimmäset oikeat treenit.

Vaikka miehellä ei lapsuudessa ollut muuta toiveammattia kuin jalkapalloilija, ei jalkapallo ollut yksinomaan hänen harrastuksensa.

– Harrastin lapsena myös telinevoimistelua. Tiedostin jo varhaisessa vaiheessa, että se on vain futista tukeva harrastus. Telinevoimistelu kokonaisvaltaisuudellaan loi minulle vahvan urheilullisen pohjan.

Perhe muutti Kirkkonummelta Espoon Haukilahteen nuorimmaisen ollessa 11-vuotias ja samalla seura vaihtui. Kotiseura Kyrkslätt Idrottsföreningenin (KyIF) ajat jäivät taakse ja Suomen mahtiseura HJK:n parrasvalot kutsuivat.

Koulu ja vapaa-aika

Vaikka Vertaisen elämä on hyvin jalkapallo painoitteista, pitää mies huolen että myös urheilun ulkopuolinen elämä on mallillaan. Vapaa-ajalla tasapainoillaankin kavereiden, perheen ja tyttöystävän välillä.

Iän karttuessa, silmissä siintää yhä vahvempana harrastuksen muuttaminen ammatiksi. Työksi, kuten hän kuvaa omaa suhdettaan jalkapalloon. Hän kuitenkin tiedostaa, ettei koulunpenkkiä voi sivuuttaa. Opinnot ovat tällä hetkellä hieman jääneet Pohjois-Haagan urheilulukiossa jalkapallon jalkoihin, mutta mies ei edes ajattele niiden keskeyttämistä.

– Kyllä koulun käynti on tärkeää, vaikka en sillä leipääni toivottavasti hanki. Mutta kunnialla suoritetaan loppuun.

Jatko-opiskelemaan mies ei suunnittele hakevansa.

– Nyt on aika panostaa tosissaan urheiluun, kun on tähän asti jo päästy. Ja voihan sitä uran varrella sitten katsoa, jos vaikka valmentaminen kiinnostaisi. Jos kiinnostaa, niin sitten kursseille.

Missä näet itsesi viiden vuoden päästä, on helppo kysymys Vertaiselle. Vastaus on lyhyt ja ytimekäs: ulkomailla ammattilaisena. Jälleen Vertainen omalla toiminnallaan alleviivaa yhden valitsemistaan adjektiiveista, nimittäin itsevarmuuden. Erityisesti terveen itsevarmuuden. Hän tajuaa omat vahvuutensa ja heikkoutensa ja on tehnyt niiden pohjalta realistiset päätökset tulevaisuuttaan ajatellen.

– Suurimmat pelilliset vahvuuteni ovat kaksinkamppailupelaaminen sekä kyky luoda tilanteita. Välillä jopa tyhjästä. Kentän ulkopuolella olen henkisesti vahva sekä jatkuvasti kehittämässä itseäni.

Mitä Vertaisen viimeiseen adjektiiviin, motivoituneeseen, tulee, lienee sanomatta selvää pitääkö se paikkaansa.

 

Eetu Vertainen - HJK Helsinki

HJK 2018: Eetu Vertainen »

Teksti: Matti Rantala

HJK Kausari 2019 myynnissä nyt!

Lisää uutisia

Tämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisää tietoa tästä ».